Jis siūlo „laisvus ir skaidrius“ rinkimus surengti per 90 dienų.

„Aš skelbiu valdžios vakansiją, kad įmanoma būtų pereiga, kuri baigtųsi laisvais ir skaidriais rinkimais maksimum per 90 dienų“, – sakoma pranešime, kurį per radiją ir televiziją perskaitė diktoriai.

Per televiziją „Burkina 24“ šią žinią taip pat pranešė prezidento apsaugos karininkas. Pulkininkas leitenantas Issaac Zida kalbėjo centrinėje Tautos aikštėje „Place de la Nation“ šalies sostinėje Vagadugu dešimtims tūkstančių džiugiai šią žinią sutikusių žmonių, susirinkusių reikalauti B.Compaorės atsistatydinimo po aršių protestų ketvirtadienį.

Anksčiau penktadienį matytas iki dantų ginkluotas konvojus, kuris, matyt, išvežė B.Compaorę į pietinį šalies miestą Po, esantį netoli sienos su Gana, nurodė du diplomatiniai šaltiniai ir vietinė žiniasklaida.

Radijas „Omega“ atskirai pranešė, kad prezidentas B.Compaore paskelbė pareiškimą, kuriuo pranešama apie jo atsistatydinimą bei nurodoma, kad šalies vadovo postas yra laisvas.

Burkina Faso ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Honore Traore netrukus paskelbė perimąs šios Vakarų Afrikos šalies valdymą, atsistatydinus prezidentui B.Compaorei.

Prancūzijos prezidentas Hollande'as sveikina atsistatydinimą

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as penktadienį pasveikino savo kolegos Burkina Fase Blaise'o Compaore atsistatydinimą ir paragino laikytis rimties, nors ir kilo susirėmimų šioje šalyje, kuri kadaise buvo Prancūzijos kolonija.

„Prancūzija sveikina Burkina Faso prezidento atsistatydinimą, kuris atveria kelią išeičiai iš krizės“, – sakoma F.Hollande'o biuro pranešime.

F.Hollande'as išreiškė savo „solidarumą“ su šalį apėmusių neramumų aukomis bei paragino laikytis „rimties ir santūrumo kiekvienam su tuo susijusiam“.

Jis sakė, kad Prancūzija nepalaiko Burkina Faso konstitucijos pataisų, kurios leistų B.Compaorei vėl siekti prezidento posto, ir yra už greitą demokratinių rinkimų organizavimą.

F.Hollande'as anksčiau sakė esąs įsitikinęs, kad B.Compaore priims „teisingą sprendimą“, kad šalyje įsivyrautų ramybė.

Kolonijiniais laikais ši šalis vadinta Aukštutine Volta, kuri nepriklausoma tapo 1960 metais ir savo vardą į Burkina Fasą („Dorų žmonių šalis“) pakeitė 1984 metais.