Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius sako, kad reikėtų keisti nusistovėjusią tvarką ir siūlo teisėjams darbo reikalais važinėti tarnybiniu, o ne asmeniniu transportu.

„Ši nelaimė palietė mus visus, visi esame sukrėsti, gaila ir žuvusios teisėjos, ir gaila žiūrėti į žmogų (V.Kondratjevą – aut. past.), kaip jis dabar jaučiasi“, – penktadienį Teisėjų tarybos posėdyje sakė G. Kryževičius.

Jo teigimu, būtina ieškoti būdų, kad teisėjai į mokymus ar darbiniais klausimais važiuotų teismo transportu ir kad juos vežtų teismų vairuotojai. Dabar gi, taupydami pinigus, teisėjai į mokymus, seminarus vyksta kartu vienu kurio nors teisėjo automobiliu.

„Šiam dalykui būtina rasti lėšų“, – pažymėjo Teisėjų tarybos pirmininkas.

Tuo metu Nacionalinės teismų administracijos vadovė Reda Molienė sako, kad šios problemos kol kas negalima išspręsti dėl lėšų stygiaus – dauguma apylinkių teismų neturi ne tik automobilių, bet ir vairuotojų.

„Be abejo, pripažįstame, kad saugumo užtikrinimo tiek teisėjams, teik procesco dalyviams klausimas teismų sistemoje yra vienas iš svarbesnių, jis turėtų būti sprendžiamas kompleksiškai, – sakė R. Molienė. – Dauguma pareigūnų ir valstybės tarnautojų darbo metu tarnnybiniais tikslais važinėja tarnybiniu transportu, tačiau teismuose tokios galimybės nėra. Dalis teismu išvis neturi automobilių, todėl teisėjai ir teismo darbuotojai net ir tarnybiniams tikslams naudojasi asmeniniu transportu.“

Pasak jos, teismams skiriamame biudžete nepakanka lėšų tiesioginėms teismų funkcijoms vykdyti.

DELFI primena, kad pirmadienio rytą V. Kondratjevas sukėlė avariją, kurios metu Jonavos rajone žuvo teisėja Dalia Buziliauskienė, kita teisėja – Henryta Gerdvilė – sužeista.

Avarija įvyko, kai teisėjai vyko į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos organizuojamus mokymus Druskininkuose.