Šią sa­vai­tę po­sė­džiau­da­mas LMTA se­na­tas iš­kė­lė klau­si­mą dėl ab­sol­ven­to D. Ma­žin­to, ku­ris dau­giau nei prieš de­šimt­me­tį į šią aukš­tą­ją mo­kyk­lą įsto­jo pa­teik­da­mas su­klas­to­tą bran­dos at­es­ta­tą, ta­čiau jo­kio spren­di­mo ne­priė­mė.

Vie­šo­jo­je erd­vė­je pas­kli­dus in­for­ma­ci­jai, kad bu­vęs kul­tū­ros vi­ce­mi­nis­tras D. Ma­žin­tas ga­li bū­ti ne­bai­gęs vi­du­ri­nės mo­kyk­los, Vil­niaus apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra pa­tvir­ti­no, jog sto­jant į LMTA bu­vo pa­teik­tas su­klas­to­tas bran­dos at­es­ta­tas.

Bau­džia­mo­sios at­sa­ko­my­bės dėl ap­gau­lės D. Ma­žin­tui pa­vy­ko iš­veng­ti, nes yra su­ėjęs se­na­ties ter­mi­nas. Tie­sa, pro­ku­ro­rai te­besp­ren­džia dėl ga­li­my­bės tai­ky­ti vie­šo­jo in­te­re­so gy­ni­mo prie­mo­nes.

To­les­nio tei­sė­sau­gi­nin­kų žo­džio nu­ta­rė lauk­ti ir LMTA va­do­vy­bė, o tuo­met jau spręs­ti, ar anu­liuo­ti ab­sol­ven­to D. Ma­žin­to dip­lo­mą.

Ti­kė­ti­na, jog ir šios baus­mės LMTA auk­lė­ti­nis ne­su­lauks, nes Švie­ti­mo ir moks­lo mi­nis­te­ri­jos (ŠMM) at­sto­vai pri­pa­žįs­ta, kad aukš­to­sios mo­kyk­los su­teik­tos kva­li­fi­ka­ci­jos pa­nai­ki­ni­mo pro­ce­sas šiuo me­tu nė­ra aiš­kiai reg­la­men­tuo­tas.