"Negalime prarasti Ukrainos, kadangi ji yra ne tik grupė žmonių, įvykdžiusių valstybės perversmą ir užgrobusių valdžią. Ji yra ne tik grupė nacių, tęsiančių žygius Kijeve ir kituose miestuose, darančių nusikaltimus, griaunančių paminklus ir šlovinančių Hitlerio bendražygius. Tai, kas vyksta šalių prezidentų santykiuose, įrodo, kad mes rasime kelią iš krizės ir padėsime Ukrainos broliams susitarti, kaip jie turėtų vystyti savo šalį", - tvirtino S. Lavrovas.

Anot jo, Rusija rems visas pastangas įgyvendinti sutartis, įskaitant paliaubų sutartį ir taikos memorandumą, pasirašytus Minske, bei nutarimus, priimtus Ženevoje, dalyvaujant Rusijai, JAV ir Europos Sąjungos (ES) atstovams.

Ženevoje ukrainiečiai pasižadėjo pradėti atvirą, išsamų, atskaitingą nacionalinį dialogą konstitucijos reformos klausimu, kuriame turėjo dalyvauti visi Ukrainos regionų ir vyriausybės atstovai, tvirtino S. Lavrovas, pridūręs, kad dėl nežinomų priežasčių šis pasižadėjimas niekada nebuvo įvykdytas. Rusijos pareigūnas tvirtino, kad Minske pasirašytos sutartys įgyvendinamos, taip pat einama Ukrainos atstovų dialogo link.

Kalbėdamas apie Ukrainos prezidentą Petro Porošenką, S. Lavrovas teigė, kad šalies vadovas buvo teisėtai išrinktas, o jo kompetenciją pripažino visi Ukrainos gyventojai.

"Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palaiko reguliarų dialogą su Ukrainos lyderiu. Jie susitinka dvišalių pokalbių įvairiuose susitikimuose. Jie palaiko aktyvų ir produktyvų telefoninį ryšį", - tikino S. Lavrovas.