„Mus neteisingai suprato, informacija buvo iškraipyta. Sakėme, kad 400 – tai bendras skaičius neatpažintų kūnų, esančių Donecko morguose. 90 proc. jų – taikūs žmonės, kurie žuvo skirtingu metu“, - teigia vadinamasis „Donecko liaudies respublikos“ premjeras Andrejus Purginas.

Jis pridūrė, kad prie Makijivkos buvo rasti devynių žmonių palaikai, kuriuos, kaip tvirtina A. Purginas, nužudė Ukrainos kariai.

„Nacionalinės gvardijos batalionas, palikdamas gyvenvietę, sunaikino vieną vietos verslą – šachtą (...). Prie jos buvo sušaudyti devyni žmonės, penki iš jų – separatistai, o dar keturi – taikūs žmonės. Jų rankos buvo surištos lipnia juosta, su jais elgtasi labai žiauriai, į kai kuriuos iššaudė po praktiškai visą apkabą“, - pridūrė A. Purginas.

Apie tai, kad Donecko ir kitų regiono miestų morguose yra 400 neatpažintų lavonų, separatistai paskelbė rugsėjo 29 dieną. Tada jie paaiškino, kad „visi kūnai rasti skirtingose vietose, kurios dabar kontroliuojamos separatistų, o anksčiau - Ukrainos karių“.

Apie tai, kad masinėje kapavietėje rasta 400 kūnų skelbė ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas“.

„Vienareikšmiškai tai – karo nusikaltimas. Jau daugiau nei 400 kūnų rasta masinėse kapavietėse Donecke. Tikimės, kad Vakarai šių faktų nenuslėps, kadangi jie yra siaubingi“, – „RIA Novosti“ citavo S. Lavrovą.

Kiek anksčiau vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ vicepremjeras A. Purginas tvirtino, kad daugumos aukų tapatybių neįmanoma identifikuoti, tačiau kūnai nugabenti į morgus.

Antiteroristinės operacijos žiniasklaidos centras teigia, kad Rusijos mesti kaltinimai Ukrainos kariams dėl civilių žudymo neatitinka tikrovės ir yra skirti Ukrainos karių diskreditavimui.

Ukrainos Nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) informacijos centro atstovas Andrejus Lysenka Rusijos žiniasklaidos pranešimus pavadino gerai suplanuota provokacija.

Nors Ukrainos paliaubų sutartis įsigaliojo rugsėjo 5 dieną, neramumai šalyje tęsiasi.

Rusija antradienį pradėjo tyrimą dėl „Kijevo vykdomo genocido rusakalbiams gyventojams“ Ukrainos rytuose. Reaguodami į kaltinimus, Kijevo atstovai apkaltino Rusijos teisėsaugos tarnybas separatistų ir teroristinių grupuočių rėmimu šalyje.