Rusijai reikia papildomų priemonių siekiant sustiprinti informacijos saugumą suintensyvėjus kibernetinėms atakoms prieš šalies interneto tinklalapius, trečiadienį teigė V. Putinas, kuriuo remiasi „RIA Novosti“.

„Akivaizdu, kad mes šiandien turime parengti ir įgyvendinti daugybę papildomų informacijos saugumo priemonių. Pirmiausia turime pagerinti nacionalinių ryšių tinklų ir informacijos šaltinių apsaugos kokybę, ypač tų, kuriais naudojasi valstybinės struktūros“, – Rusijos saugumo taryboje sakė V. Putinas.

Be kita ko, prezidentas pažymėjo, kad Rusija „užfiksavo nuolatinį kibernetinių atakų prieš rusų informacijos šaltinius augimą“.

„Tokių atakų skaičius pastarąjį pusmetį padvigubėjo (...). Kartu pagerėjo šių atakų metodai, priemonės ir taktikos, o jų intensyvumas yra tiesiogiai susijęs su dabartine situacija tarptautinėje arenoje“, – sakė V. Putinas.

Rusijos vadovas pridūrė, kad Maskva daro viską, kad užtikrintų sutrikdyto šalies interneto srauto darbą, be to, laipsniškai bus uždaromi tinklalapiai, skatinantys smurtą ir ekstremizmą.

„Noriu pabrėžti, kad mes neketiname apriboti prieigos prie interneto, visiškai ją kontroliuoti, perleisti į valstybės rankas ar varžyti teisėtus asmenų, organizacijų ir verslo įmonių interesus informacijos srityje“, – tikino V. Putinas.