69 metų R.Karadžičius neigia jam pateiktus 11 kaltinimų dėl genocido, karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui, siejamų su jo vaidmeniu brutaliame 1992–1995 metų Bosnijos kare, įskaitant Srebrenicos žudynes.

„Kaltinama yra būtent serbų tauta“, – R.Karadžičius sakė teisėjams Hagoje įsikūrusiame Tarptautiniame baudžiamajame teisme buvusiai Jugoslavijai (TBTJ), tikriausiai norėdamas pasakyti, kad šis procesas neužtikrina nešališkumo serbų atžvilgiu.

Susiglamžiusį juodą kostiumą, baltus marškinius ir kaštoninės spalvos kaklaraištį dėvintis R.Karadžičius mokyklos direktoriaus tonu pamokslavo prokurorams, kuriuos jis kaltino melavus teisėjams.

„Aš žinau tiesą; prokurorai žino tiesą – (bet) jie stengiasi suklaidinti teismą“, – tvirtino akiniuotas kaltinamasis nuo savo įvaizdžio neatsiejama pasišiaušusia šukuosena.

R.Karadžičius kaltinamas buvęs vienas iš etninių valymų organizatorių Bosnijos kare, kuris pareikalavo per 100 tūkst. žmonių gyvybių, o dar 2,2 mln. gyventojų privertė palikti savo namus.

Galutinė nutartis jau penkerius metus besitęsiančiame teismo procese tikriausiai bus paskelbta ne anksčiau negu 2015 metų pabaigoje.