"Ne, jokio sprendimo dar nepriimta", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Tačiau ministrė nesutiko, kad Vyriausybė delsia priimti sprendimą - esą norima išdiskutuoti įvairias pozicijas ir nuomones, vertinant tarptautinę praktiką. A. Pabedinskienė taip pat neprognozavo, kada šis klausimas galėtų būti išspręstas.

Pagal naująją tvarką siūloma, kad pastovioji įmonių vadovų, jų pavaduotojų ir vyriausiųjų buhalterių atlyginimų dalis, kuri šiuo metu yra susieta su anksčiau galiojusia minimalia alga MMA (850 litų), būtų siejama su valstybės pareigūnų ir tarnautojų pareiginės algos baziniu dydžiu (450 litų). Dėl to padidėtų jos skaičiavimo koeficientai.

Skaičiuojama, kad dėl šių pakeitimų pastovioji atlyginimo dalis padidėtų apie 18 proc., bet nuo 100 iki 70 proc. pastoviosios atlyginimo dalies sumažėtų kintamoji jo dalis.

Numatoma strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių valstybės įmonių vadovų atlyginimų pastoviosios dalies koeficientą didinti 25 proc.