Apdovanojimas Almai Adamkienei bus teikiamas už dėmesį bei paramą Lietuvos vaikams ir įvairiapusę labdaringą veiklą, prof. Edvardui Gudavičiui – už Lietuvos istorijos puoselėjimą, prof. Romualdui Grigui – už sociologijos ir etnokultūros darbus, patriotinę veiklą. Apdovanojimus gaus choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis už jaunosios muzikų kartos ugdymą, dirigentas prof. Saulius Sondeckis – už ilgametį Lietuvos kultūros ir muzikos propagavimą, fotomenininkas Antanas Sutkus už indėlį į Lietuvos fotografijos meną. Veronika Povilionienė bus apdovanota už didžiulius nuopelnus Lietuvos liaudies menui, o kompozitorius ir atlikėjas Petras Vyšniauskas – už tarptautinę koncertinę veiklą ir nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai.

Už neeilinius nuopelnus grafikos ir monumentaliųjų menų srityse menininkui bus pagerbtas Petras Repšys, už aktyvią pedagoginę veiklą ir nuopelnus Lietuvos žydų bendruomenei ugdant jaunąją kartą – Vilniaus Šalomo Aleichemo gimnazijos direktorius Miša Jakobas. Tomui Venclovai apdovanojimas bus įteiktas už disidentinę ir kultūrinę veiklą, neeilinius nuopelnus Lietuvos Laisvės siekiui, režisierius Arūnui Mateliui -už išskirtinius pasiekimus ir pasaulinį pripažinimą kino dokumentikoje, Lietuvos ambasadorei Jungtinėje Karalystėje Astai Skaisgirytei-Liauškienei – už nuopelnus atkuriant ir įtvirtinant Lietuvos Nepriklausomybę.

Prieš penkerius metus gimusi iniciatyva apdovanoti asmenis už ypatingus nuopelnus Vilniui ir Tautai sulaukė pripažinimo ir palaikymo visuomenėje, prie jos aktyviai prisidėjo M. ir J. Šlapelių muziejus, Krašto apsaugos bičiulių klubas, Vilniaus rotušė, Vilniaus ainių klubas. Apdovanojimų komisiją papildė ir 26 valstybės gynybines galias stiprinančių visuomeninių organizacijų vienijanti Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba (NOKT). Apdovanojimų Komisijos pirmininku išrinktas Medininkų tragediją išgyvenęs kunigas Tomas Šernas, o kancleriu – Saulius Povilaitis. Jo vadovaujama įmonė nemokamai sukūrė ir tebegamina I ir II laipsnio medalius, kuriais pagerbiami nominantai, bei iki šiol remia aktyviai ir visapusiškai.