„Tris kartus sumažino mūsų krovinio svorį dėl man nesuprantamų priežasčių. [...] Iš pradžių sumažino iki 2 t, po to, mums atvažiavus, išėjo tik 1 t 100 kg, po pusvalandžio buvo jau 500 kg, o dabar jau 400 kg“, – interviu LRT Radijo laidai „60 minučių“ sako jis.

Pasak J. Ohmano, kodėl svoris buvo sumažintas, nepaaiškinta. „Tai esą mūsų reikalas, nebuvo jokio didelio paaiškinimo“, – teigia J. Ohmanas.

Jo nuomone, toks elgesys parodo Lietuvos biurokratijos nekompetenciją. Režisieriaus supratimu, taip negalima elgtis su pilietine visuomene. „Atvirai kalbant, esu šiek tiek nusivylęs“, – sako J. Ohmanas.

Lietuvos paramos Ukrainos kariuomenei siunta Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvu C-27J „Spartan“ į Kijevą turėtų būti išskraidinta antradienį. Didžiąją dalį siuntos sudaro sausi maisto daviniai ir medicinos priemonės, kuriuos skiria Krašto apsaugos ministerija.

Nuskraidins 500 kilogramų

Krašto apsaugos ministerija laikosi savo įsipareigojimų ir kartu su Ukrainos kariuomenei skirta materialine parama, kurią sudaro sauso maisto daviniai ir medicinos priemonės, nuskraidins į Ukrainą 500 kilogramų VšĮ „Aspectus Memoria“ surinktos materialinės paramos pagal iš anksto su šia įstaiga suderintas sąlygas.

Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio C -27J „Spartan“ skrydis yra užregistruotas kaip humanitarinės pagalbos gabenimas, todėl kariuomenė karinės paskirties priemonių į lėktuvą priimti negali.

Dėl kito paramos Ukrainai krovinio bus tariamasi vėliau.

KAM atkreipiame dėmesį, kad ji neorganizuoja ir nekoordinuoja visuomeninių organizacijų rengiamų paramos akcijų.