„Jis universitete jau nebedirba, dar dieną truks formalių dalykų sutvarkymas, bet sprendimas jau priimtas“, – DELFI sakė sprendimą dėl R. Grigučio priėmęs laikinai rektorių pavaduojantis VU mokslo reikalų prorektorius profesorius Eugenijus Butkus.

Jo teigimu, sprendimas priimtas abipusiai. R. Grigutis trauktis panoro savo noru, jo matyti savo gretose nebenorėjo ir VU. Apsispręsdamas E. Butkus konsultavosi su VU etikos komisijos pirmininku.

„Jokių diskusijų nekilo, man atrodo, jis pats puikiai suprato savo didelę klaidą. (…) Priimti kažkokio kito radikalaus sprendimo nėra teisnių priemonių, mes galime tik nutraukti bet kokį tolesnį jo ryšį su universitetu“, – kalbėjo E. Butkus.

Prorektorius perspėja, kad su Nacionalinio egzaminų centro (NEC) užduotimis dirbantys universiteto mokslininkai neturi painioti savo įsipareigojimų NEC su korepetitoriavimu. Sužinojus tokius faktus, jie bus svarstomi etikos komisijoje. E. Butkus akcentuoja, kad korepetitorių paslaugas gali teikti tik oficialiai šią veiklą įsiregistravę VU mokslininkai.

DELFI primena, kad NEC Matematikos brandos egzamino vertinimo komisijos pirmininkas R. Grigutis policijai prisipažino atskleidęs tarnybos paslaptį, kai prieš pat valstybinius egzaminus abiturientėms nurodė jų užduotis. Informaciją, sudarančią tarnybos paslaptį atskleidusį R. Grigutį teismas pripažino kaltu ir skyrė 3 900 Lt baudą.

Tuo metu pas R. Grigutį į namus papildomai mokytis vaikščiojusios abiturientės išnešė sveiką kailį: joms palikti maksimalūs 100 balų įvertinimai. R Grigutis pričiuptas, kai gavęs anoniminį laišką NEC kreipėsi į teisėsaugą.