Siekiant užkirsti kelią viruso patekimui į Ukrainos teritoriją, keleivinių lėktuvų ekipažams nurodyta itin atidžiai stebėti keleivius ir pranešti apie lėktuve esančius sergančius asmenis, rašo UNIAN. Ukrainos Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad ligoninės ir jų personalas pasirengę priimti tokius ligonius.

Šis virusas nepaprastai greitai plintantis ir mirtinas: pasaulyje juo jau užsikrėtė 2473 žmonės, daugiau nei tūkstantis iš jų mirė. Pagrindinis šio viruso sukeliamas simptomas – karščiavimas. Trečią dieną po užsikrėtimo Ebolos virusu kraujas nustoja krešėjęs, ant viso kūno atsiranda kraujosruvų.
Šiuo metu Kijevo Aleksandrovsko ligoninėje stebimas vyras, kontaktavęs su užsieniečiu, kuris Gvinėjoje paguldytas į ligoninę dėl įtarimų užsikrėtus Ebolos virusu.

„Jis sveikas, jokie klinikiniai simptomai jam nepasireiškė, mes jį izoliavome ir dabar galvojame, kaip greičiau gauti atsakymą iš ten, kad nereikėtų šio asmens laikyti tris savaites nuo paskutinio kontakto“, - informavo infekcinių ligų specialistė iš Ukrainos Sveikatos apsaugos ministerijos Olga Golubovskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)