Skelbiama, kad mieste pastebėta Rusijos karių ir pareigūnų, informuoja UNIAN.

Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle suteikė savanorių bataliono „Donbass“ vadas Semionas Semečenka.
Remiantis jo turima informacija, teroristai apšaudė Ukrainos karių pozicijas, yra nemažai sužeistų.

„Sužeisti 5 žmonės, jie sraigtasparniu išgabenti į Dniepropetrovską, ten gydomi ligoninėje“, - rašo S. Semenčenka.

„Donbass“ vadas rašo, kad kairėje Ilovaisko dalyje – Antiteroristinės operacijos pajėgos, o dešinėje – beveik dvigubai gausesnės teroristų pajėgos.

„Sprendžiant pagal sulaikytuosius, daugiau nei pusė jų – samdyti pareigūnai ir kariai iš Rusijos. Dalis jų puikiai pasirengę. Jie ne pavieniai kovotojai, atvykę dėl idėjos – jie veikia centralizuotai. Tai jau karinis įsiveržimas. Mūšis darosi vis nuožmesnis (...)“, - teigia S. Semenčenka.

Ukrainos pajėgos sunaikino 11 „Grad“ sistemų ir 3 teroristų tankus

Ukrainos pajėgos Ukrainos Donecko srities Snižnės rajone sunaikino 11 „Grad“ sistemų, 3 tankus ir 5 karines teroristų mašinas, skelbia UNIAN.

Tokią informaciją suteikia Antiteroristinės operacijos atstovai spaudai socialiniame tinkle.

„Antiteroristinės operacijos pajėgos ir toliau puola teroristus. Priešas patyrė nemenkų nuostolių. Pirminiais skaičiavimais, jie neteko daugiau nei 100 žmonių iš Rusijos. Turime informacijos, kad teroristus apėmusi panika“, - teigiama pranešime.

Neketina įšaldyti konflikto su Rusija

Ukraina nesutinka „įšaldyti konflikto“ su Rusija ir tikisi karinio – techninio bendradarbiavimo su Europos Sąjunga (ES).

Tai per televiziją „Ukraina“ pareiškė Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Valerijus Čalyj, rašo gazeta.ua.

V. Čalyj patikslino, kad jo valstybė tikisi karinio – techninio bendradarbiavimo su ES.

„Kalbame apie ryšio priemones, bepiločius orlaivius sienos stebėjimui ir pan. Ukraina neprašo Europos tiesioginės karinės pagalbos“, - sakė jis.

Be to, jis pabrėžė, kad Ukrainos netenkina konflikto su Rusija įšaldymas.

„Įšaldytas konfliktas“ mūsų netenkina. Jis greitai gali sukelti naują eskalaciją. Trokštame sprendimo strateginėje plotmėje“, - teigė V. Čalyj.

Prezidento administracijos vadovo pavaduotojas pažymėjo, kad Ukraina viliasi, jog Rusija neužkirs kelio paralelinei humanitarinei pagalbai Donbasui, tiek iš savo, tiek iš Ukrainos pusės.

Priminsime, kad Rusija prašo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos priimti pareiškimą dėl ugnies nutraukimo, kol bus pristatoma humanitarinė pagalba. Tai teigiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime, rašo unian.net.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)