Ar gražiosios lyties atstovės iš tikrųjų jaučiasi nelaimingos su savo partneriais, ar neištikimybę skatina visai kitos priežastys?

Erico Andersono grupė iš Winchsterio universiteto atsakymo į savo klausimus ieškojo analizuodami 100 ištekėjusių moterų nuo 35 iki 45 metų, užsiregistravusių socialiniame tinkle, kuriame žmonės ieško meilužių, anketas bei įrašus, rašo vesti.ru.

Mokslininkai padarė išvadą, kad moterys internete ieško romantiškos aistros ir sekso, tačiau visiškai neplanuoja skirtis su savo sutuoktiniais. Kitaip negu vyrai, visos tyrimo dalyvės ieškojo ne tiek fizinių kontaktų, kiek emocinių potyrių. Daugumai jų pakako tik vieno meilužio.

Nauji duomenys verčia abejoti paplitusia nuomone, kad moterys užmezga nesantuokinius romanus, nes yra nepatenkintos savo dabartiniais santykiais su vyru.

„Žmonės neištikimybę dažnai laiko problemų šeimoje ženklu, - sakė E. Andersonas. – Tačiau tokia nuomonę sudarė psichoterapeutai, bendraujantys su moterimis, kurios buvo pagautos turinčios meilužį“.

Išaiškėjus neištikimybei, žmogus pradeda ieškoti ir analizuoti aplinkybes, paskatinusias jį tokiam poelgiui. Iš to ir kyla pasiteisinimai, esą „mano vyras blogai su manimi elgėsi, pas mus yra problemų šeimoje“, pažymi profesorius.

2011 metų tyrimas parodė, kad nepaisant to, jog šiuolaikinėje visuomenėje monogamija tebėra norma, neištikimybė yra gana plačiai paplitusi. Jungtinėse Valstijose ketvirtadalis moterų ir trečdalis vyrų bent kartą gyvenime buvo neištikimi savo sutuoktiniui.

Bėgant laikui, ne tik stipriajai, bet ir dailiajai lyčiai pabosta seksas su nuolatiniu partneriu. Tai skatina paįvairinti gyvenimą santykiais „iš šono“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)