Izraelio kariuomenė trečiadienį pranešė, kad šiai ketvirtą savaitę besitęsiančiai užduočiai užbaigti dar gali prireikti kelių dienų.

"Mes esame pasiryžę užbaigti šią misiją, su paliaubomis ar be jų, - prasidėjus ministrų kabineto posėdžiui Tel Avive sakė B. Netanyahu. - Dėl Izraelio saugumo nesutiksiu su jokiais pasiūlymais, kurie kliudys Izraelio kariuomenei užbaigti šią svarbią užduotį".

B. Netanyahu saugumo kabinetas trečiadienį vienbalsiai nusprendė tęsti liepos 8 dieną pradėtą operaciją, kuria siekiama pažaboti raketų atakas iš Gazos. Be kita ko, Izraelis taip pat išsiuntė delegaciją į Egiptą, kuris su JAV palaiminimu bando susitarti dėl ugnies nutraukimo.

Ketvirtadienį JAV gynybos pareigūnas informavo, jog Vašingtonas pastarosiomis savaitėmis leido Izraeliui pasinaudoti vietos JAV ginklų rezervu siekiant papildyti granatų ir minosvaidžių sviedinių atsargas.

Gazos pareigūnų teigimu, nuo konflikto pradžios žuvo mažiausiai 1 tūkst. 372 palestiniečių, daugiausia civilių, ir dar beveik 7 tūkst. buvo sužeisti. Mūšiai Gazoje taip pat pareikalavo 56 Izraelio karių gyvybių, daugiau nei 400 nukentėjo. Palestiniečių raketų ugnis Izraelyje pražudė tris civilius.