Šis vaizdo įrašas patalpintas svetainėje „Youtube“.

Kaip praneša glavlenta.com, vaizdo įrašo aprašyme teigiama, jog tai – Rusijos „taikdarių“ kolona, vykstanti į šalia pasienio esančią Šebekino gyvenvietę Belgorodo srityje.

DELFI primena, kad Maskva Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybą ragina priimti rezoliuciją, kuri leistų Malaizijos lėktuvo sudužimo vietoje dislokuoti rusų „taikdarius“.

Tai pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Dušanbėje susitikdamas su jaunais tadžikų diplomatais, skelbia „RIA Novosti“.

„Kai mes girdime raginimus, kad Rusija tarptautiniams ekspertams užtikrintų prieigą prie katastrofos vietos, man nelieka jokios kitos reakcijos, kaip tik pasiūlyti Saugumo Tarybai, kad ji priimtų rezoliuciją, leidžiančią Rusijai įvesti savo taikdariškas pajėgas ir užtikrinti saugumą aplink katastrofos vietą“, - sakė S. Lavrovas.

„Jeigu jau daugiau nieko kita su valdžia Kijeve padaryti neįmanoma. Tai, žinoma, tokia prielaida, kylanti iš dabartinės padėties absurdiškumo“, - teigė S. Lavrovas.

Liepos 17 dieną Ukrainos rytuose separatistų kovotojai numušė Malaizijos keleivinį lėktuvą „Boeing 777“, skridusį iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą. Lėktuvu skrido iš viso 298 žmonės, tarp jų 85 vaikai ir 15 įgulos narių. Ukrainos valdžia tvirtina, kad separatistų kovotojai numušė lainerį iš sistemos „Buk“, kurią teroristams perdavė Rusija.

Separatistai nufilmavo, kaip šaudė į Šachtiorsko gyvenamuosius kvartalus

Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip vadinamosios Donecko liaudies respublikos separatistai liepos 28 d. minosvaidžiais apšaudė Šachtiorsko (Donecko sritis) gyvenamuosius kvartalus. Keli asmenys, šaukdami „už Naująją Rusiją“, šaudo iš miesto stadiono.

Kaip rašo newsru.com, šaudyta iš stadiono „Olimpas“ miesto centre. Šią vietą atpažįsta kiekvienas Šachtiorsko gyventojas. Stadionas yra už kelių žingsnių nuo miesto administracijos. Šaudyta į daugiabučių kvartalus.

Statybvietė, į kurios pusę šaudė separatistai (ji matyti už jų nugarų), yra nedidelis stačiakampis, esantis greta stadiono. Už jo – daugiabučių rajonai Nr. 7, Rytinis ir Žuravliovka., toliau – privatūs sklypai.

Separatistai apšaudo taikius gyventojus, priešais kamerą teigdami, kad šaudo į ukrainiečių fašistus.

Kaip buvo pranešama, liepos 27 d. pasirodė informacija, kad ukrainiečių kariai išlaisvino Šachtiorską. Liepos 28 d. rusų samdyti separatistai iš sistemos „Grad“ apšaudė gyvenamąjį Šachtiorsko rajoną.