„4 dienas tokioje aukštoje temperatūroje iro kūnai, nebuvo galimybės jų išvežti, mes supratome, kad tuo metu ten dirba kažkas kitas. Ir dabar turime patvirtinimą, kad apsimetę civiliais ten dirbo rusų karo ekspertai, kurie tyrė ir svarstė, ką galima sakyti“, – H. Zubko cituoja UNIAN.

Vakar, liepos 21 d. JTO Saugumo Taryba, įskaitant Rusiją, vienbalsiai patvirtino rezoliuciją dėl „Boeing-777“ katastrofos Donecko srityje.

Dokumentas reikalauja patraukti atsakomybėn kaltuosius dėl tragedijos ir „ryžtingai smerkia Malaizijos oro linijų MH17 reiso lėktuvo numušimą, dėl kurio žuvo 298 žmonės“ ir „reikalauja, kad šalys ir kiti žaidėjai regione susilaikytų nuo smurto aktų, nukreiptų prieš civilinę aviaciją“. Dokumente taip pat reikalaujama, kad ginkluoti separatistai leistų ekspertus į oro lainerio katastrofos vietą, o visos šalys raginamos bendradarbiauti su tarptautiniais tyrėjais.

Ukrainos pajėgų postą atakavo mirtininkas sprogdintojas

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vykdomos operacijos šalies rytuose atstovas antradienį pranešė, kad vieną Ukrainos karių postą praeitą naktį atakavo mirtininkas, vairavęs sprogmenų prikrautą mikroautobusą.

Antiteroristoinės operacijos prieš prorusiškus separatistus atstovas sakė televizijai 112: „Vienas patikros postas buvo atakuotas mirtininko sprogdintojo, vairavusio sprogmenų prikrautą mikroautobusą.“

Daugiau detalių apie šį incidentą jis nepateikė.

Tuo tarpu judėjimo „Informacionnoe Soprotivlenie“ („Informacinis pasipriešinimas“) koordinatorius Dmytro Tymčukas socialiniame tinkle „Facebook“ rašė: „Netoli Kamenkos gyvenvietės Donecko srityje antiteroristinės operacijos pajėgų blokavimo postas buvo atakuotas sprogmenų prikrauto mikroautobuso. Pagal pirminius duomenis, (mašiną) susprogdino mirtininkas, sėdėjęs prie mikroautobuso vairo (informacija tikrinama)“.

Pasak D.Tymčuko, toks incidentas antiteroristinės operacijos zonoje užfiksuotas pirmą kartą.