J. Bernatonio komandoje nebeliko vadinamajame juodajame sąraše figūravusio viceministro Sauliaus Stripeikos. Vietoj jo trečiuoju viceministru paskirtas 26-erių metų Julius Pagojus, kuris šioje Vyriausybėje yra pats jauniausias.

"Pasirinktų viceministrų kvalifikacija ir žinios man nekelia jokių abejonių. Jie yra puikūs savo srities profesionalai ir pasiruošę prisidėti prie sklandaus ministerijos darbo ir Vyriausybės programos įgyvendinimo", - pažymi teisingumo ministras J. Bernatonis.

P. Griciūnas ir G. Mozūraitis teisingumo viceministrų pareigas ėjo jau anksčiau - šiose pareigose jie dirbo nuo 2013 m. sausio.

Vilniaus universitete teisininko (vientisųjų teisės studijų magistras) ir ekonomisto (ekonomikos bakalauras) išsilavinimą įgijęs J. Pagojus yra dirbęs advokato padėjėju, aktyviai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų veikloje, nuo 2012 m. gruodžio iki šiol dirbo teisingumo ministro patarėju.

Viceministru nepaskirtas S. Stripeika buvo atsakingas už Kalėjimų departamento, Centrinės hipotekos įstaigos, Registrų centro ir Valstybinės asmens duomenų inspekcijos darbo kontroliavimą ir koordinavimą. Tarp jo veiklos sričių buvo baudžiamoji teisė, baudžiamasis procesas, bausmių ir probacijos vykdymas, antstolių funkcionavimas, asmens duomenų apsauga, ministro valdymo sričiai priskirtų valstybės registrų ir informacinių sistemų veikla.