Jo teigimu, artimiausiu metu jis ir Valerija kreipsis į Rusijos Užsienio reikalų ministeriją ir tarptautines teisių gynimo organizacijas. Jis mano, kad Latvijos URM veiksmai įžeidžia nepageidaujamais asmenimis paskelbtų atlikėjų garbę, orumą ir profesinę reputaciją.

Jo nuomone, Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus sprendimas neįsileisti į šalį Valerijos, Josifo Kobzono ir Olego Gazmanovo yra nepriimtinas, rašo DELFI.lv.

Per radiją „Govorit Moskva“ prodiuseris pareiškė: „Jeigu būčiau organizatorius, paskelbčiau boikotą ir atšaukčiau visą konkursą, nepaisant didžiulių nuostolių, kurie galėtų būti. Kita vertus, suprantu organizatorius. Jie ten įdėjo daugybę pinigų, daugybę jėgų. Šis Latvijos poelgis yra absoliučiai nepriimtinas“.

Kaip skelbta anksčiau, J. Kobzonas jau kreipėsi dėl konsultacijos į Rusijos URM, tačiau susisiekti jam su jos vadovu Sergejumi Lavrovu kol kas nepavyko.

Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Latvijos ambasadorę

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Latvijos ambasadorę Rusijoje Astrą Kurmę dėl Latvijos užsienio reikalų ministro sprendimo uždrausti trims Rusijos popdainininkams – Olegui Gazmanovui, Josifui Kobzonui ir Alai Perfilovai, žinomai Valerijos sceniniu vardu, – atvykti į Latviją.

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas išreiškė ambasadorei pasipiktinimą ir protestą dėl šio Latvijos užsienio reikalų ministro sprendimo.

„Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas išreiškė jai pasipiktinimą ir protestą dėl Latvijos valdžios sprendimų įtraukti Rusijos piliečius Josifą Kobzoną, Olegą Gazmanovą ir Alą Perfilovą (Valeriją) į užsieniečių, kuriems uždrausta atvykti į Latviją dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“, sąrašą“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Pasiuntinei buvo nurodyta, kad šis nedraugiškas žingsnis, žengtas pagal antirusišką oficialiosios Rygos liniją vykstant įvykiams Ukrainoje, negali neturėti neigiamo poveikio dvišalių santykių būklei. Visa atsakomybė už tai tenka Latvijai. Pasiliekame teisę į adekvačias atsakomąsias priemones“, – sakoma dokumente.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius priėmė sprendimą neapibrėžtam laikui įtraukti tris Rusijos popmuzikos atlikėjus į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį.

Kaip BNS pranešė užsienio reikalų ministerijoje, į „juodąjį sąrašą“ buvo įtraukti O. Gazmanovas, J. Kobzonas ir A. Perfilova. Ministerija nurodė, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie žalos Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Ministras šį sprendimą priėmė vadovaudamasis Latvijos imigracijos įstatymu.

„Priėmiau sprendimą uždrausti Rusijos imperializmo ir agresijos apologetams atvykti į pramoginius renginius Latvijoje. Sąrašas bus paskelbtas“, – šeštadienį rašė E. Rinkevičius savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Pasak ministro, į „juodąjį sąrašą“ įtrauktos rusiškos popmuzikos žvaigždės energingai rėmė kovo mėnesį Rusijos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksavimą.

„Žinoma, žmonės gali kalbėti tai, kas jiems patinka, tačiau aš noriu pasiųsti aiškų signalą, kad asmenys, kurie skleidžia tokias pažiūras, yra nepageidaujami Europos Sąjungos valstybėje“, – pabrėžė E.Rinkevičius.

„Europos Sąjungoje nėra anklavo, kur šie žmonės galėtų toliau užsiimti savo propaganda“, – pridūrė jis.

Latvija tokį žingsnį žengė dėl pastarojo meto įvykių ryšium su Malaizijos lėktuvo katastrofa, ir jos vietoje, ir žiniasklaidoje, kuriant įvairias teorijas, sakė Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (634)