Kaip parodė atliktas eksperimentas, periferinių arterijų ligomis sergantys asmenys suvalgę šokolado vaikščiojo ilgiau bei įveikė didesnes distancijas. Šis efektas atsirado po keleto valandų. Tačiau baltasis šokoladas šiomis savybėmis nepasižymi, rašo „Reuters".

Juodojo šokolado sudėtyje yra daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, polifenolio, teigia Romos La Sapienza universiteto mokslininkas Lorenzo Loffredo. Teisinga mityba gali pagerinti ateroskleroze sergančių asmenų kraujagyslių būklę, o polifenolis gerina kraujotaką.

Be bendro diskomforto, spazmų ir skausmo kojose, kraujagyslių ligos didina širdies priepuolio ir insulto riziką. Šokolado efektą tikrino 14 pagyvenusių savanorių, kuriems buvo pasiūlyta praleisti ant bėgimo takelio maksimaliai ilgą laiko tarpą. Po pirmojo eksperimento savanoriams buvo išdalintas juodasis ir baltasis šokoladas. Po dviejų valandų eksperimentas buvo pakartotas.

Juodąjį šokoladą valgę eksperimento dalyviai išbuvo ant bėgimo takelio 17 sekundėmis ilgiau ir nuėjo beveik vienu metru didesnę distanciją. Be to, jų kraujyje kraujotaką gerinančių dujų koncentracija buvo didesnė. Tiesa, vertėtų nepamiršti, kad šokoladas – tai kaloringas produktas, dėl to jis kelia nutukimo pavojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)