Apie tai „Twitter“ pranešė kitas užsienio žurnalistas Jeanas Francois Belanger.

Jis taip pat pranešė, kad amerikietis pasakojo patyręs smurtą. Iš pradžių jį sumušė, užrišo akis ir surišo rankas. Vėliau su belaisviu elgėsi normaliai.

Apie kolegos išėjimą į laisvę patvirtino ir „Vice News“, kuriose cituojamas žurnalistas sako: „Aš laisvas ir saugus. Ačiū visiems už palaikymą. Neįsivaizdavau, kad turiu tiek gerų draugų.“

Žurnalistui buvo metami įtarimai dirbant proukrainietiško radikaliojo „Dešiniojo sektoriaus“ informatoriumi.

Apie tai, kad amerikietis bus paleistas kiek anksčiau spaudos konferencijoje pranešė Slovjansko separatistų lyderis Viačeslavas Ponomariovas.

JAV vyriausybė išreiškė susirūpinimą dėl anksčiau šią savaitę pagrobto žurnalisto ir paragino Rusiją nedelsiant organizuoti jo išlaisvinimą.

Dar ketvirtadienio rytą V. Ponomariovas žadėjo paleisti S. Ostrovskį, jeigu jo dokumentai pasirodys esą tvarkingi. „Bet mes pažiūrėsime, ar jis turi visus reikiamus dokumentus, tai gal tada jau ir paleisime“, – sakė jis naujienų agentūrai „Interfax“.

V. Ponomoriovas pridūrė, jog žurnalisto laikymo sąlygos yra normalios. „Vandens jis turi, turi kur miegoti, sąlygos apskritai geros, niekas jo teisių nepažeidinėja. Dėl jo atliekamas patikrinimas“, – kalbėjo V. Ponomoriovas.

Prorusiški kovotojai Ukrainos rytinėje dalyje esančiame Slovjanske buvo pagrobę du žurnalistus: amerikietį S. Ostrovsky ir Kijevą palaikančios internetinės televizijos ukrainiečių žurnalistę Irmą Krat.