Astrologai ir numerologai sako, kad taip.

Pranašautojai tvirtina, kad Daliai Grybauskaitei žvaigždės šiemet švies palankiausiai. Tačiau yra keli kandidatai, kurie prezidentais gali tapti ateityje.

Be to, pasak sociologų, pasirinkimą, už ką balsuoti, gali lemti daug išorinių veiksnių, pavyzdžiui, įlipimas į balą, praneša INFO TV laida „Info diena“.

Pasitelkusi į pagalbą kandidatų į prezidentus gimimo datas pagal horoskopą astrologė Vaiva Budraitytė nenuginčijamą sėkmę žada D. Grybauskaitei. Esą jos sėkmės laikotarpis tęsis iki 2018 m., ji gimusi vadovauti, o šiuose rinkimuose konkurencijos jai nebus.

„Jos visas gyvenimas yra vadovavimas, D. Grybauskaitei nereikia blaškytis tarp šeimos, vaikų, giminaičių. Visas gyvenimas skirtas dirbti ir siekti gerbuvio“, - INFO TV sakė V. Budraitytė.

Anot astrologės, gerus rezultatus gali parodyti ir socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, tačiau jo valanda dar neišaušo: „ Didieji valdžios žmonės, tokie kaip, pavyzdžiui, M.Tatcher, yra labai agresyvios asmenybės, gerąja prasme. Tai turi būti lyderis, su stipriu Marsu, o jei stipraus Marso nėra, nėra ir valdžios“.

Astrologė sako, kad sėkmė nelydės ir Artūro Paulausko, o už nesėkmių ruožą politikas „ačiū“ esą turėtų pasakyti žmonai. „2002 m. A. Paulauskui buvo patiestas raudonas kilimas, tačiau jis pakeitė žmoną ir tai buvo baisus sprendimas. Jis įkrito į duobę. Ne paslaptis, kad yra moterys, kurios neša sėkmę, yra neutralios ir yra tos, kurios neša nesėkmę“, - „Info dienai“ atviravo V. Budraitytė.

Sėkmės valandos dar teks palaukti ir Artūrui Zuokui. „ Po 15-20 metų jis gali būti prezidentas. A. Zuoko ir D. Grybauskaitės gyvenimo linija panaši – jie abu nesiskaito su aplinkybėmis, eina per kitų lavonus. Tai teisingas sprendimas kaip politikams“, - tvirtino astrologė.

V. Budraitytė sakė nesuprantati, ką rinkimuose veikia Bronis Ropė. „Jis būtų idealus guru. Sėdi rytuose, savo namelyje, palapinėje, išsiviepęs iki ausų ir visus laimina, duoda jiems patarimus. Žmogus jis įdomus, o eksperimentuoti su prezidentu postu smagu. Žaisminga“, - juokėsi astrologė.

Numerologė G. Šmidt sako, kad pagal jos sukurtą sistemą pasitelkus gimimo datas, vardus ir pavardes, galima apskaičiuoti žmogaus gyvenimo skaičių ir pasakyti, koks jo likimas. Pasak numerologės, kandidatus pagal skaičių panašumą galima suskirstyti į kelias grupes. Lietuvos skaičius esą yra 5, o tokius skaičius turėjo ne vienas Lietuvos prezidentas, turi ir D. Grybauskaitei.

Tai pačiai grupei G. Šmidt priskiria ir Kristiną Brazauskienę ir L. Balsį, tačiau jie iš rinkimų kovos jau pasitraukė. Kaip INFO TV pasakojo numerologė, didžiausią konkurenciją D. Grybauskaitei sudarys Z. Balčytis, A. Paulauskas ir N. Puteikis. Tačiau visiems jiems rinkimų diena esą nepalanki. „A. Paulauskas ir N. Puteikis yra daugiau administratoriai, vykdytojai. Z. Balčytis turi savo nuomonę, tai yra svarbu, bet jis labiau tinka humanitarinei veiklai. Jis nėra vadovas“, - tvirtino numerologė.

Pasak sociologų, daug ką rinkimuose lems ne žvaigždės ir horoskopai, tačiau rinkėjų aktyvumas. V. Gaidys „Info dienai“ sakė, kad šiuose rinkimuose daug rinkėjų gali nedalyvauti, mat nemato intrigos. Todėl žmonės esą prisigalvos įvairių pasiteisinimų, kodėl neiti į rinkimus. „Bet kuris sugalvojimas gali būti pasiteisinimas. Pavyzdžiui, seniai vaikučių nevedžiau antyčių palesinti, katinėlis sunegalavo, rūsys seniai sutvarkytas. Kiekvienas turi individualius veiksnius, aplinkybes“, - sakė sociologas.

Labai daug priklauso ir nuo to, koks rinkimų dieną oras. Pliaupiant lietui prie balsadėžių nusidriekia eilės, o šviečiant saulei žmonėms rinkimai - nė motais. Anot sociologų, nemažai žmonių už ką balsuoti apsisprendžia tik eidami rinkimų apylinkių link, todėl rinkėjų sprendimus gali nulemti ir išoriniai veiksniai. Pavyzdžiui, pakeliui į rinkimus įlipus į balą, galima užsinorėti balsuoti už kitą kandidatą, negu ketinta prieš tai.