"Kiekvieno iš mūsų gyvenimo vingiai yra nenuspėjami. Aš niekada nemaniau, kad man teks susidurti su tokia neteisybe gyvenime ir tiek iškentėti. Aš turėjau kelius arba pasirinkti darbą, pasirinkti darbą teisme, ar universitete, doktorantūrą, arba pasirinkt savo brolio mergaitę ir kovą už ją", - tokiais žodžiais susitikimą su rinkėjais pradėjo N. Venckienė.

Kartu su ja susitikime dalyvavo vienmandatėse apygardose į Seimą kandidatuojantys lenktynininkas Stasys Brundza, žurnalistas Julius Girdvainis, parlamentarė Aurelija Stancikienė, profesorius ekonomistas Povilas Gylys, buvusi disidentė Nijolė Sadūnaitė, buvęs "Lietuvos žinių" vyriausiasis redaktorius Valdas Vasiliauskas, renginį moderavo aktorius Česlovas Stonys, jį paįvairindamas poezijos intarpais.

"Aš nuėjau pačiu sunkiausiu keliu ir praradau viską: praradau brolį - palaidojau, praradau mergaitę, kuri dabar yra kaltinamųjų pedofilija aplinkoje, praradau viską, ką galima prarasti, ramybę, saugų gyvenimą, bet paprasčiausiai aš taip gyventi negalėjau ir sau daviau žodį, kad geriau kovosiu už tiesą, bet niekada nepasirinksiu patogaus gyvenimo", - tęsė N. Venckienė.

Idėjinė "Drąsos kelio" lyderė kalbėjo, kad "Drąsos kelio" kandidatų sąraše į Seimą yra mokytojų, gydytojų, profesorių - žmonių, kurie, anot jos, neabejingi neteisybei ir tragedijai.

"Mes susirinkę ne dėl valdžios, bet mes susirinkę dėl to, kad manome, kad taip gyventi toliau nebeįmanoma", - teigė ji.

Į Seimą patekti siekianti moteris sukritikavo visuomenėje esančią materialinę atskirtį, neteisybę, kas, pasak jos, verčia žmones emigruoti. N. Venckienė teigė nemokanti kaip kiti politikai "gražiai kalbėti" ir "meluoti".

"Klausant dabar esančių valdžioje atrodo, kad jie sugeba ir gali viską, tačiau matome, ką jie padarė per ketverius, aštuonerius, dvidešimt dvejus metus. Tai iš esmės Lietuva jau yra bedugnėje. Kviečiame rinktis "Drąsos kelią", nes Lietuvos tikrai neliks", - ragino Drąsiaus Kedžio sesuo.

V. Vasiliauskas sakė, kad Rusų dramos teatras ir jo vadovas Jonas Vaitkus buvo vienintelis, leidęs "Drąsos keliui" čia surengti susitikimą su rinkėjais. Esą kiti Vilniaus teatrai vos sužinoję, koks bus renginys, sugalvodavo priežasčių, dėl kurių jie negalintys leisti naudotis teatro sale.

Susitikime dalyvavęs monsinjoras Alfonsas Svarinskas negailėjo komplimentų N. Venckienei.

"Manau, kad ji normali lietuvė katalikė motina", - sakė dvasininkas, raginęs "atstatyti valstybėje dvasią, ant kurios stovi Lietuva", kur esą viskas išvogta ir pragerta.

Pasisakyti pakviestas režisierius J. Vaitkus publikos buvo pasitiktas aplodismentais ir šūksniais "ačiū".

Jis prakalbo apie visuomenėje vyraujantį melą ir neteisybę. Rinkėjai, anot menininko, yra apnuodyti.

"Kokie rinkimai bebūtų, reikia laikytis, jeigu staiga įvyktų ne taip, kaip planuoja, jeigu jūs neišsibarstysite, nepabėgsite vieni nuo kitų ir dar daugiau įrodysite, kad jungtis būtina, tai tada, man atrodo, kad tas entuziazmas pravers", - kalbėjo teatro režisierius.

Dvi valandas trukęs susitikimas nepraėjo be incidentų. Klausimą norėjusi pateikti "Drąsos kelio" priešininkė kitų salėje susirinkusių N. Venckienės šalininkų buvo nutildyta, apšaukta ir nušvilpta.

Pasiteiravus dėl jungimosi su kitomis partijomis sėkmės rinkimuose atveju, "Drąsos kelio" atstovai atsakė, kad šis klausimas galimas tik po rinkimų.

"Po rinkimų niekas neabejoja, kad mūsų sveikai tautos daliai reikia jungtis", - teigė "Drąsos kelio" atstovai.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu rugsėjo 16-28 dienomis atliktos apklausos duomenimis, buvusios teisėjos N. Venckienės įkurta partija "Drąsos kelias" gautų 4,5 proc. rinkėjų balsų.