Pham Ngoc Canhas atsimena: „Iš karto pagalvojau, kad norėčiau ją vesti.“

1973 m. Pham Ngoc Canhas išvyko iš Šiaurės Korėjos ir 30 m. rašė Ri Yong Hui laiškus korėjiečių kalba. Kadangi Šiaurės Korėjos režimas nepritarė bendravimui su užsieniečiais, vyriškiui beliko ieškoti pagalbos. Vieną kartą jis nunešė per 20 metų parašytus 40 meilės laiškų į Šiaurės Korėjos ambasadą, prašydamas pagalbos.

Vyriškis dirbo sporto komandų vertėju, tad kelis kartus lankėsi Šiaurės Korėjoje. Jam pasakė, kad trąšų gamykloje dirbusi Ri Yong Hui ištekėjo ir numirė. Atkaklus įsimylėjėlis nepatikėjo. Ir 1992 m. sulaukė iš jos laiško, kuriame ji parašė, kad nors jie paseno, jų meilė išliko amžinai jauna.

2001 m. Pham Ngoc Canhas išgirdo, kad Vietnamo politikų delegacija vyks į Pchenjaną. Tada jis parašė Vietnamo prezidentui ir užsienio reikalų ministrui. Po kelių mėnesių jis gavo 30 metų lauktą atsakymą – Šiaurės Korėjos valdžia leido vesti Ri Yong Hui.

Vestuvės įvyko 2002 m. Hanojuje, jose dalyvavo 700 svečių. Daugelis apsiašarojo, išgirdę laimingą meilės istorijos pabaigą.

Dabar per 60 m. perkopę sutuoktiniai gyvena kukliame bute Hanojuje. Jie važinėja jo senu motociklu po miestą arba vaikšto susikibę už rankų.

„Mano jausmai jai išliko tokie patys“, – teigė Pham Ngoc Canhas.