Nuo 1993 m. Aleksandras ir Vida kasmet ne tik pristato po dvi kolekcijas, bet ir kuria teatro kostiumus bei vieną kitą drabužėlį užaugusiai Goldilocks.

Naujausia pavasario-vasaros kolekcija yra elegantiška, tačiau praktiška, pasiūta iš prabangių medžiagų ir dvelkianti 5-ojo ir 6-ojo dešimtmečio žavesiu. Pikantiškumo kolekcijai suteikia skulptūriškos odos pirštinaitės. Akivaizdu, jog šilko raukinukus savo rankomis darė bokšte įkalinta ragana. Rankinės su nuoroda į Sartrą, Čechovą ir Bibliją – šmaikštus bandymas suderinti literatūrą su mada. A & V drabužiai atrodo nepriekaištingai, paprastai ir tuo pačiu intelektualiai.

Akį traukia šilkiniai sijonai su mirties, maisto ir religinės simbolikos paveikslėliais, tamsi šilko suknelė su ryškia baltos spalvos detale ant apykaklės. Drabužiuose vis dar egzistuoja tam tikra šaltojo karo estetika, dvelkianti mitais ir misticizmu. Aleksandras ir Vida liko ištikimi savo tautinėms ištakoms, tačiau neišnaudojo jų taip begėdiškai kaip kai kurie vakarų Europos dizaineriai. Spalvos sodrios ir romantiškos. Jos nedominuoja, tačiau tobulai išryškina kūrinius.

Drabužiai pagaminti iš prabangaus šilko, odos ir viskozės. Megzta viskozė atrodo išties puikiai. A & V savo pasirinktoms medžiagoms tikrai įpūtė naujos gyvybės.

Šie drabužiai protingi; protingi ta prasme, kad atskleidžia daugybę dalykų, neužgoždami nei savęs, nei jais vilkinčio žmogaus. A & V kolekcija pakeri – užsisvajoji, kaip šie drabužiai atrodytų ant tavęs pačios. Galiu kirsti, jaustumėtės nuostabiai. Didelis blogas vilkas nedrįstų artintis prie taip nepriekaištingai apsirengusios ledi. Eime į girią. A & V kviečia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją