Pirmadienį V.Uspaskichas išplatino pareiškimą, kuriame išreiškė susirūpinimą prezidento Valdo Adamkaus aplaidumu tarptautinės politikos atžvilgiu.

"Prezidentas rengia mažiau svarbius vizitus Lietuvai ir visiškai neskiria dėmesio tarptautinei Lietuvos politikai. Jo veiksmų dėka Lietuva jau antrą kartą nedalyvaus pasaulio ekonomikos forume, kuriame dalyvauja patys įtakingiausi pasaulio lyderiai. Keistai atrodo Prezidentūros pozicija, kai jos prioritetai yra mažiau svarbūs Lietuvai, o Davoso konferencija lieka nuošalyje", - sako V.Uspaskichas.

Tuo tarpu prezidento patarėjas užsienio politikos klausimams Valteris Baliukonis BNS sakė, kad tokios pretenzijos yra nepagrįstos, nes Lietuvos prezidentas dalyvauja PEF renginiuose.

"Kad Lietuva nedalyvauja Davoso idėjų generacijoje, taip negalima sakyti, nes V.Adamkus šių metų birželį Kijeve dalyvavo neeiliniame Davoso forume. Mes dalyvaujame tame forume, bet regioniniame lygmenyje, regioniniu aspektu gilinantis kaip ekspertai būdami didesni regione", - kalbėjo patarėjas.

Anot jo, PEF Davose dalyvausianti Latvijos prezidentė Vaira Vykė Freiberga čia buvo pakviesta kaip Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus Kofi Annano specialusis pasiuntinys.

"Kvietimas Lietuvai nebuvo atsiųstas, nes patys organizatoriai keičia renginio koncepciją. Kviečiamos ne valstybės, o regionai. Iš Baltijos regiono pakviesta V.Vykė-Freiberga, kuri specializuojasi JT reformos klausimais", - aiškino patarėjas.