Taip pat registruotas sprendimo projektas, kuriuo siūloma į šias pareigas skirti mero bendrapartietę Violetą Čepukovą.

K.Trapikas BNS sakė, kad ši žinia jam buvusi naujiena ir svarstė, kad mero nemalonę galėjo užsitraukti dėl išsiskyrusio balsavimo per tarybos posėdį. Pats meras R.Klipčius BNS pirmadienio popietę sakė esantis susitikime ir pakomentuoti situaciją galėsiąs tik antradienio rytą.

„Nieko dar nežinau, man netikėta, kaip sakoma, žemiau juostos... niekas taip nedaro. Nieko blogo nepadariau, interpeliacijos man neteikė tarybos nariai“, – BNS sakė K.Trapikas.

Jis svarstė, kad tokią R.Klipčiaus reakciją galėjo sukelti tai, kad ankstesniame tarybos posėdyje jis balsavo ne taip, kaip meras.

„Buvo klausimas dėl miesto gatvių apšvietimo modernizavimo viešosios ir privačios partnerystės būdu, kai privatus investuotojas investuoja milijoną, o per 20 metų turime jam grąžinti du su puse milijono. (...) Čia yra pasenęs būdas, visi jo atsisako. Dėl to manau, kad esu teisus“, – kalbėjo K.Trapikas.

Jis sakė, kad po posėdžio meras jį buvo pasikvietęs ir priekaištavo dėl to, jog balsuoja nevieningai ir sulaukęs iš mero raginimo „rašyti pareiškimą“.

„Čia yra tiesioginis persekiojimas už savo nuomonės pareiškimą“, – teigė vicemeras.

Ar atleisti vicemerą, kuris, kaip teigiama sprendimo projekte, „prarado rajono savivaldybės mero pasitikėjimą“, taryba turėtų svarstyti artimiausiame posėdyje šį trečiadienį, tačiau į darbotvarkę klausimas kol kas nėra įtrauktas.

Valdančiąją koaliciją Švenčionyse sudaro Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), be mero turintys dar tris mandatus, Liberalų sąjūdis, turintis du tarybos narius, keturi Lenkų rinkimų akcijos atstovai ir trys „darbiečiai“. Iš viso savivaldybės tarybą sudaro 25 nariai.