Tiesa, pasak premjero, šiuo metu socialdemokratams nėra kitų alternatyvų.

S. Skvernelis sako susidaręs įspūdį, kad naujasis socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas ir kiti jo kolegos nori būti išmesti iš koalicijos: „Aš tokį įspūdį susidariau iš praeitos savaitės pareiškimų. Bet tai mano nuomonė, nebūtinai ji teisinga".

Premjeras sutinka, kad kai kuriais atvejais jo vadovaujama Vyriausybė dirba mažumos sąlygomis. Tai dažnai kartoja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Matote, kai pritrūksta balsų priimti sprendimus: arba subalsuoja opozicija ir valdantieji kitaip, tai tokie atvejai ir būna", - sako premjeras.

„Aš manau, kad vienokie ar kitokie sprendimai vis tiek bus, jeigu ir toliau skirsis nuomonės ir jei tai neleis plenarinių posėdžių salėje priimti įstatymų", - pridūrė S. Skvernelis.

Paklaustas, kurie yra kertiniai klausimai, kur būtinai reikia visos koalicijos sutarimo, premjeras svarstė, kad sutarimo nori visais klausimais: „Keliame koalicijos produktyvumo ir efektyvumo klausimą. Jei esame koalicija ir sutariame, tai turėtume visais klausimais sutarti. Nėra kertinių klausimų ir nekertinių. Jei Vyriausybe pasitikima ir Vyriausybė teikia įstatymo projektus, jie turėtų būti palaikomi".

S. Skvernelis aiškino norintis normalaus dialogo, kad galėtų žinoti, kuriems klausimams pritarimas yra, kuriems nėra. „Tada Vyriausybė galvos: ar ieškoti palaikančiųjų opozicijos pusėje, ar klausimą atidėti į šalį".