„Nukeltas (svarstymas - BNS)“, - antradienį po Seimo seniūnų sueigos pasitarimo BNS teigė Seimo vadovas Viktoras Pranckietis.

Pasal jo, Socialinių reikalų ir darbo komiteto patvirtintos kodekso pataisos, dėl kurių Trišalėje taryboje sutarimo nebuvo, perduotos apsvarstyti tarybai.

„Atiduota pataisos į Trišalę tarybą ir lauksime jų išvadų. Tikimės, kad jie šiandien ir pareikš. Prašėme, kad neatidėliotų. Jie (Trišalė taryba - BNS) šiandien renkasi“, - teigė V.Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, jeigu Trišalė taryba savo pozicijos dėl komiteto siūlomų pataisų nepareikš, parlamentarams svarstyti bus teikiamos tik tos pataisos, dėl kurių bus sutarta taryboje.

„Tikimės, kad Seimas ir atmes (pataisas - BNS), kol nebus joms Trišalės pritarimo“, - teigė V.Pranckietis.

Anot jo, jeigu Trišalė taryba suspės antradienį apsvarstyti komiteto pataisas, kodekso svarstymas bus įtrauktas į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Paklaustas, kiek Seimas lauks Trišalė tarybos išvadų, V.Pranckietis pareiškė, kad „iki kitos savaitės.“

Socialinių reikalų ir darbo komitete pritarta kelių parlamentarų siūlymams, kurie nesuderinti su Trišale taryba. Komitetas siūlo laikinojo įdarbinimo įmones ne tik licencijuoti, bet ir sugriežtinti jų veiklą, griežčiau reglamentuoti nekonkuravimo susitarimus ir finansines sankcijas darbdaviams, kurie dels atsiskaityti su atleistais darbuotojais. Komitetas taip pat siūlo kodekse, o ne Vyriausybės nutarimu, numatyti, kad darbuotojams už sutrumpintą darbą kenksmingomis sąlygomis būtų mokama kaip už visą darbo laiką. Šiems punktams priešinasi darbdaviai.

Trišalės taryboje sutarimo nerasta dėl streikų organizavimo, lokautų paskelbimo, darbuotojų atstovų papildomų garantijų, terminuotų darbo sutarčių, dėl darbo grafikų, kolektyvinių sutarčių taikymo.