Tokią poziciją ministras išsakė reikšdamas užuojautą Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui dėl Mančesteryje per koncertą įvykdyto išpuolio.

„Smerkiame šį teroro aktą ir reiškiame solidarumą su Jungtinės Karalystės žmonėmis ir vyriausybe. Aktyviai tęsime bendradarbiavimą su Jungtine Karalyste ir tarptautine bendruomene kovojant su terorizmu. Stiprybės visiems nukentėjusiems nuo šio šiurpaus išpuolio“, – laiške rašo ministras L.Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija susisiekė su ambasada Jungtinėje Karalystėje dėl išpuolio Mančesteryje. Šiuo metu neturima duomenų, kad per išpuolį būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, informavo ministerija.

Per JAV popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncertą antradienio naktį žuvo 19 žmonių. Britų pareigūnai įtaria, kad tai buvo teroristinis išpuolis.

Užuojautą antradienio rytą taip pat pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Saulius Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

S. Skvernelis po išpuolio Anglijoje: būtina stiprinti vidaus saugumą

Lietuvos vadovai antradienį pasmerkė išpuolį Anglijos Mančesterio mieste, kur per sprogimą koncerto metu žuvo 19 žmonių. Premjeras Saulius Skvenrelis sako, kad ši ataka rodo, jog būtina stiprinti vidaus saugumą.

„Tokių išpuolių nuspėti negalima, bet galime tik stiprinti vidaus saugumą - alternatyvos nėra. Viena aišku - teroras niekada nelaimės prieš laisvus žmones“, - teigia premjeras.

Jo teigimu, išpuolis įvykdytas išpuolis prieš Vakarų simbolį - gyvenimu besidžiaugiančius jaunus žmones, kuriems viskas buvo dar prieš akis, taikytasi ciniškai ir tikslingai į jauniausią - paauglių - auditoriją, dalyvavusią koncerte.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą karalienei Elžbietai II. Šalies vadovė pasmerkė „žiaurų ir niekaip nepateisinamą, aukų nesirenkntį smurtą bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Jungtinės Karalystės žmonėmis“.

Sprogimas nugriaudėjo JAV popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncerte apie pusę pirmos nakties Lietuvos laiku. Britų pareigūnai tai vadina teroro ataka.

Prezidentė pasmerkė teroro išpuolį Mančesteryje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą Jos Didenybei Didžiosios Britanijos Karalienei Elžbietai II dėl baisaus teroristinio išpuolio Mančesteryje, pareikalavusio daug nekaltų žmonių gyvybių.

Šalies vadovė griežtai pasmerkė šį žiaurų ir niekaip nepateisinamą, aukų nesirenkantį smurtą bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Jungtinės Karalystės žmonėmis.

Prezidentė savo ir visos šalies žmonių vardu palinkėjo stiprybės ir ištvermės aukų šeimoms ir artimiesiems, taip pat sveikatos nukentėjusiesiems, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Per įtariamą teroristinį išpuolį Mančesterio arenoje žuvo 19 žmonių, daugiau kaip 50 buvo sužeisti, informavo BBC.

Sprogimas nugriaudėjo per pirmadienį vykusį JAV popdainininkės Arianos Grandė koncertą 22.35 val. Didžiosios Britanijos laiku.