„Nieko kita ir nelaukėme iš Lietuvos vadovybės, kuri laikosi atvirai priešiško kurso mūsų šalies atžvilgiu“, – penktadienį pareiškė URM atstovė Marija Zacharova, jos atsakymas į atitinkamą žiniasklaidos klausimą paskelbtas Rusijos URM tinklalapyje.

Anot jos, Maskva „atkreipė dėmesį, kad prieglaudą Vilniuje randa tik politiniai marginalai, tarp kurių esama ir už kriminalinius nusikaltimus persekiojamų asmenų, kurių paieška yra paskelbta“.

„Bergždžiai, mūsų nuomone, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras asmeniškai ėmėsi globoti šį farsą“, – sakė M.Zacharova.

Vilniuje vyksta „Laisvosios Rusijos forumas“, kuriame Rusijos opozicijos atstovai aptaria aktualius Rusijos vidaus ir užsienio politikos klausimus, žmogaus teisių padėtį, Rusijos santykius su Vakarais.

Kaip pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija, kalbėdamas su judėjimo „Atviroji Rusija“ įkūrėju Michailu Chodorkovskiu, buvusiu Rusijos premjeru Michailu Kasjanovu, po bandymų nunuodyti JAV šiuo metu besigydančiu Vladimiru Kara-Murza, nužudyto Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo dukra Žana Nemcova, vienu artimiausių B.Nemcovo bendražygių Ilja Jašinu, nunuodyto Aleksandro Litvinenko našle Marina Litvinenko ir kitais Rusijos visuomenės veikėjais ministras Linas Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva suinteresuota palaikyti ir plėsti dialogą bei kontaktus su Rusijos pilietine visuomene.

„Žmogiškieji ryšiai tarp Europos Sąjungos ir Rusijos, tarp Lietuvos ir Rusijos yra labai svarbūs. Kremliaus politika ir Rusijos žmonės nėra tapatūs dalykai“, – teigė L.Linkevičius ketvirtadienį prasidėjusiame Vilniaus Rusijos forume susitikęs su Rusijos opozicionieriais.