„Didžiąją dalį pasiūlymų socialdemokratai tikrai rems, suprasdami alkoholizmo problemą, tačiau yra keletas pasiūlymų, kuriems mes, panašu, kad nepritarsime. Prezidiumas rekomenduoja frakcijai nepritarti pasiūlymui dėl amžiaus ribojimo. Vis tik 20 metų yra per didelis amžius, nes kitas teises - tuoktis ir pan., jauni žmonės įgyja gerokai anksčiau - nuo 18 metų“, - sakė partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Taip pat, pasak socialdemokratų pirmininko, prezidiumas nepritarė prekybos skirstymui mokamuose ir nemokamuose renginiuose, „nes tai yra labai sudėtinga užtikrinti ir bus daug įvairiausių simuliacinių uždarų mokamų renginių“.

„Taip pat panašu, kad nepritarsime draudimui prekiauti lauko kavinėse. Kiti pasiūlymai yra pakankamai logiški ir tikrai prisidės prie alkoholio vartojimo mažinimo Lietuvoje, ko mes visi siekiame“, - sakė G. Paluckas.

ELTA primena, kad Seime svarstomos priemonės, numatančios, kad legaliai alkoholį vartoti būtų galima nuo 20, o ne nuo 18 metų. Taip pat planuojama trumpinti prekybos alkoholiu parduotuvėse laiką: pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais nuo 10 iki 15 val., išskyrus viešojo maitinimo įstaigas. Ypač daug diskusijų kyla dėl planų drausti alkoholį pardavinėti viešuose renginiuose ir nestacionariose lauko kavinėse.