Vis dėlto penktadienį dangus jau bus šviesesnis, o oras šiltesnis. Pirmoji savaitgalio pusė bus saulėta, o termometrai fiksuos vasarišką šilumą. Sekmadienį kai kur temperatūra sieks 25 laipsnius karščio, tačiau saulę gali temdyti debesys.

Ketvirtadienio naktį per šalį keliaus debesys, daug kur palis. Dieną debesuotumas jau sklaidysis, pūs silpnas pietinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus apniukusi, protarpiais lynos. Temperatūra svyruos tarp 10–13 laipsnių. Įdienojus debesys trauksis nenoriai, oras šils iki 17–18 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis lis, bus apie 10 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus 18 laipsnių šiluma. Prie jūros, naktį ir ryte, taip pat numatomi krituliai. Dieną debesys trauksis, termometrai fiksuos 16–17 laipsnių.

Penktadienį danguje vietomis sukinėsis nedideli debesys, lietaus nenumatoma. Temperatūra kils kur kas aukščiau, pūs švelnus pietų vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus nepastovus debesuotumas. Nakties ir ryto metu bus apie 10–12, dieną apie 20–21 laipsnį šilumos. Šiauliuose dangumi keliaus maži debesys. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 10–11, įdienojus 21 laipsnį šilumos. Pajūryje bus giedra. Naktį ir ryte vyraus 12–13, dieną 20 laipsnių šiluma.

Šeštadienį šalyje numatomi vasariški orai: bus dar šilčiau, lepins saulė. Vėjas suksis iš rytų. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus skaidrus dangus. Nakties ir ryto metu bus apie 10–13, dieną apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliai taip pat mėgausis saulės voniomis. Naktį ir ryte termometrai rodys 11–13, įdienojus 22 laipsnius šilumos. Prie jūros numatomi gražūs orai, pūs kiek smarkesnis vėjas. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 12–15, dieną 20 laipsnių.

Sekmadienį daugelyje rajonų temperatūra kils dar aukščiau, tačiau danguje išaugs debesuotumas, vietomis galimas nedidelis lietus. Pasisuks gaivesnis šiaurės, šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune numatomas permainingas debesuotumas. Naktį ir ryte temperatūra svyruos tarp 13–16 laipsnių. Dieną trumpai palis. Vilniuje bus apie 22–23, Kaune apie 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose dangumi taip pat keliaus nedideli debesys. Pirmoje paros pusėje vyraus 12–14, dieną 23 laipsnių šiluma. Pajūris išvengs gausesnių debesų. Nakties ir ryto valandomis čia bus apie 12–14, įdienojus apie 18–19 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje išsilaikys silpnas šiaurės vakarų vėjas, protarpiais danguje susibėgs debesys, tačiau gausesnio lietaus jie neatneš. Temperatūra vos truputį pažemės, tačiau vis dar vyraus šilti orai.