Premjeras patikino, kad Slovėnija yra svarbi Lietuvos partnerė ES ir NATO, taip pat – vienas iš svarbiausių mūsų šalies prekybos partnerių regione. S. Skvernelio žodžiais, Lietuva ir Slovėnija turi didelį potencialą stiprinti bendradarbiavimą chemijos pramonės, plastikų, elektronikos, aukštųjų technologijų, gyvybės mokslų bei farmacijos srityse.

Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, jog abi šalys yra bendramintės daugeliu užsienio politikos klausimų, tokių kaip NATO svarba, Rytų partnerystė, ES vertybių puoselėjimas ir pan. „Esame nedidelės šalys, tačiau savo dvasia ir veržlumu labai artimos“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Slovėnijos parlamento vadovas padėkojo Lietuvai už tai, kad ji tapo antrąja valstybe, 1991 metais pripažinusia jo šalies nepriklausomybę. Taip pat už – pagalbą Slovėnijai per migracijos krizės įkarštį 2015 metais, kuomet Lietuva viena iš pirmųjų nusiuntė į šią valstybę policijos pareigūnų grupę.

M. Brglezas pažymėjo ir teigiamai įvertino Lietuvos žingsnius siekiant energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos.

Susitikimo metu aptartos ES ateities perspektyvos, akcentuota solidarumo ir nuolatinio bendradarbiavimo būtinybė, pasikeista požiūriais į emigracijos sukeliamas problemas bei galimus jų sprendimo būdus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)