Ministro teigimu, policija sąlygose pagrįstai numatė, kad jai reikia automobilių su automatine greičių dėže ir keturiais varomaisiais ratais.

„Policija pateikė poreikį, manau, poreikis yra sąžiningas - jie mano, kad vykdant policijos funkcijas reikia tokių automobilių - autobusiuko, automatinės greičių dėžės, keturiais varomais ratais. Jie pagrindė, kodėl tokių automobilių reikia ir kalbėti apie nesąžiningas sąlygas, neskaidrų pirkimą kol kas nėra jokių galimybių“, - žurnalistams sakė E.Misiūnas.

„Buvo tik ruošiamos sąlygos pirkimui, dar nežinome jokių pasiūlymų, kokios kainos bus pateiktas. Ministerija, jei sakote, ar duos žalią šviesą - taip, duos žalią šviesą“, - pridūrė ministras.

E.Misūnas teigė, kad pirminės konkurso sąlygos būtų leidusios konkurse dalyvauti tik vienam tiekėjui, bet jos buvo pakeistos.

Anot ministro, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, jo pavaduotojai sąlygas prieš mėnesį aptarė su juo pačiu, po konsultacijų sąlygose sumažintas automobilio aukštis, todėl atsirado dar vienas gamintojas, galintis dalyvauti konkurse.

„Prieš tai buvo, kad vienam gamintojui. Bet galime klausti kitaip - ar Linas Pernavas kaltas, kad niekas daugiau negamina tokių autobusiukų?, - kalbėjo ministras. - Nematau generalinio komisaro kaltės, kad jo poreikius atitinka tik du gamintojai“.

E.Misiūnas sako, kad policijos reikalavimai yra specifiniai, tačiau pagrįsti ir parengti atsižvelgiant į patrulių darbo pobūdį.

„Tikiu, kad policija vykdo sąžiningai ir skaidriai viešuosius pirkimus“, - aiškino jis.

Jis taip pat pabrėžė, kad šiuo metu Valstybės kontrolė vertina viešųjų pirkimų sistemą ir teigė neabejojantis, kad po institucijos išvadų bus sulaukta esminių pakeitimų.

Policijos vadovai atmeta Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) kaltinimus, jog planuojamo mažiausiai 120 automobilių įsigijimo sąlygos būtų palankios tik vienam tiekėjui. VPT vadovė Diana Vilytė teigia, kad tarnybos specialistai nustatė, jog policijai pagal sąlygas tiktų tik „Volkswagen Transporter“. Tuo metu policijos vadovybė sako, kad konkurse gali dalyvauti mažiausiai du automobilių gamintojai - „Mercedes“ ir „Volkswagen“, o patobulinę modelius ir įdiegę juose automatinę pavarų dėžę, keturius varomuosius ratus, galėtų konkuruoti bent penki gamintojai.

Policijos vadovai laukia VPT oficialių išvadų ir jei minėta kritika bus išsakyta oficialiai, svarsto galimybę kreiptis į teismą ginti savo reputaciją.

Policija numato pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.