Į migracijos tarnybą skubiai pasikeisti dokumentų atvykę vilniečiai net ir mokėdami didesnę sumą negalėjo prašyti išduoti pasą per vieną dieną. Darbuotojai vilniečiams tegalėjo pasiūlyti pagaminti dokumentą per penkias dienas. Jie aiškina, kad asmens dokumentų išrašymo centre sugedo viena iš spausdinimo mašinų.

Vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys sako, kad dokumentų išrašymo technika sugedo, nes yra susidėvėjusi. Ji nebuvo atnaujinta beveik dešimtmetį, o valstybės surenkami pinigai už pasus įrangai atnaujinti neskiriami. Dėl to kartais nukenčia tie, kurie nori pasą gauti greičiau.

„Situacija tokia, kad kartais tos mašinos stringa ir iš tikrųjų visais būdais bandome spausdinti tuos pasus laiku, ir kad visi piliečiai gautų pasus, tačiau kartais nutinka tokių dalykų, kad tenka atsakyti tiems, kurie nori pasą gauti per vieną dieną“, - sakė viceministras.

„Pats principas yra toks, kad turbūt mūsų pasas, kuris šiemet švęs 25-erius metus ir kuris yra pripažįstamas vienu saugiausių Europoje, turėtų būti spausdinamas normaliomis naujomis mašinomis, kurioms dar galioja garantinis aptarnavimas“, - teigė jis.

Viceministras žada, kad dokumentų spausdinimo mašina bus sutvarkyta per parą.