Teisingumo ministerija ketvirtadienį pranešė, kad patikrinimas pradėtas gavus nusiskundimų elektroniniu pasitikėjimo paštu.

Ministerijos komisija aiškinsis, ar Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos darbuotojai laiku išsiunčia atsakymus piliečiams, ar vykdant ūkinę ir finansinę veiklą laikomasi teisės aktuose nustatytos tvarkos.

Taip pat bus atliktas ir Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos planinis auditas.

Tarnybai vadovauja teisininkė Anželika Banevičienė. Ji 2016 metais dalyvavo Seimo rinkimuose kaip Darbo partijos kandidatė.

„Siekiame, kad į valstybines įstaigas besikreipiantys gyventojai operatyviai gautų jiems reikalingas teisines paslaugas. Tikrindami pasitikėjimo paštu gautą informaciją, naudojamės galimybe gerinti gyventojų aptarnavimą, įvertinti teikiamų paslaugų kokybę ir galimus aplaidaus ar neatsakingo darbo atvejus“, – pranešime cituojama teisingumo ministrė M. Vainiutė.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos įstaigos veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose.

Pati tarnybos vadovė sako, kad teisės aktų yra laikomasi, o panašūs patikrinimai buvo atliekami ir anksčiau, tad ministerijos žingsnis nestebina.

„Mes manome, kad teisės aktų yra laikomasi. Ministerija patikrins ir pasižiūrės. Mes pavaldūs ministerijai, o ministerija visuomet turi teisę tikrinti pavaldžių institucijų darbą“, - BNS sakė ji.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba – valstybės biudžetinė įstaiga, nagrinėjanti asmenų prašymus ir priimanti sprendimus dėl antrinės teisinės pagalbos teikimo. Tarnyba atsakinga už advokatų atranką ir sutarčių su jais sudarymą. Ji koordinuoja antrinės teisinės pagalbos teikimą baudžiamosiose bylose, priima asmenų prašymus kompensuoti smurtiniu nusikaltimu padarytą žalą ir konsultuoja savivaldybių institucijas dėl pirminės teisinės pagalbos teikimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)