Poziciją, kad G. Paluckas turėtų atsisakyti posto Vilniaus savivaldybėje, palaiko ir buvęs LSDP vadovas Seimo narys Algirdas Butkevičius. Paklaustas, ką mano apie kai kurių socialdemokratų DELFI išsakytas abejones, kad G. Paluckas gali nespėti ir vadovauti partijai, ir eiti vicemero pareigų, todėl pastarųjų turėtų atsisakyti, A. Butkevičius sakė: „Aišku, vienareikšmiškai būtų labai sunku atsakyti į šitą klausimą, nes nežinau jo darbo krūvio kaip vicemero. Aišku, partijos pirmininku tapus pirmais metais, na, ir po to, bus labai daug darbo“.

Pasiteiravus, ar G. Paluckui nevertėtų pasiaukoti ir dėl vadovavimo partijai atsisakyti Vilniaus vicemero posto, A. Butkevičius sakė nemanantis, kad tai būtų pasiaukojimas. „Žinote, jis kaip partijos pirmininkas gautų atlyginimą, tai čia šeima jo visiškai nenukentėtų. Bet aš manau, kad jis turėtų sutelkti visas jėgas rengiantis artėjantiems rinkimams – 2019 metais bus didžiulis pasitikrinimas savivaldybių tarybų rinkimuose, po to Europos Parlamento, o 2020 metai – Seimo rinkimai. Mano toks žmogiškas patarimas būtų - geriau kad jis atsidėtų partijos pirmininko darbui“, - teigė jis DELFI.

G. Paluckas partijos bičiuliams atsako trumpai: ačiū, bet ne. „Politikoje yra įvairių priežasčių ir prielaidų, kodėl vienaip ar kitaip tokie siūlymai formuojami. Atvirai sakau – aš žiūriu labai racionaliai ir be jokių emocijų. Jeigu yra bičiulių, tai siūlančių – ačiū, bet aš atsisakau tokios galimybės, nes šiandien suderinu vicemero ir partijos pirmininko pareigas, o būdamas vicemeru gerokai plačiau matau Seimo priimtų teisės aktų taikymo pasekmes“, - kalbėjo naujasis LSDP vadovas.

Siūlo tapti Seimo nario padėjėju

A. Butkevičius turi patarimą G. Paluckui, kaip šis galėtų išspręsti artimesnio bendravimo su Seimo LSDP frakciją problemą ir įgyti daugiau politinės patirties. „Jis galėtų būti kažkurio Seimo nario padėjėju ir galėtų turėti kabinete vietą prie kurio nors Seimo nario, nes padėjėjams atskirų kabinetų neduoda. Taip pat galėtų ir partijos būstinėje pastoviai būti tiek, kiek reikia. Aišku, jeigu būtų jo toks noras būti vien tik partijos pirmininku, tai savaime suprantama, būtų lengviau. Ir partijai būtų geriau“, - tvirtino socialdemokratas.

G. Palucką toks buvusio lyderio siūlymas prajuokino. „Atvirai sakau: kai kurie bičiuliai matyt labai sureikšmina buvimą Seime. Man, tiesą sakant, nebūnant Seime, dar geriau matosi, kurie sprendimai yra teisingi, o kurie – neteisingi. Aš, galų gale, susiduriu su žmonėmis, kurie turi gyventi su tais priimtais sprendimais. Gyventojų priėmimas, kurį reguliariai darau kas dvi savaitės, labai aiškiai atskleidžia, koks priimtas įstatymas kaip veikia žmones ir man formuoja kai kada net jautresnį požiūrį. Užsidaryti Seime nėra jokios prasmės – reikia eiti į žmones ir būti su žmonėmis“, - tvirtino jis.

Algirdas Butkevičius

Pasitraukimas galimas ateityje

Vis dėlto G. Paluckas neneigė galimybės ateityje atsisakyti pareigų Vilniaus savivaldybėje. Sostinės vicemeru jis tapo po 2015 metų pavasarį vykusių savivaldybių tarybų rinkimų, Vilniaus savivaldybėje susibūrus dabartinio Liberalų sąjūdžio vadovo Remigijaus Šimašiaus vadovaujamai penkių partijų valdančiajai koalicijai. LSDP Vilnius miesto taryboje iš viso turi keturis atstovus.

„Be abejo, jeigu matysiu, kad kyla įtampa dėl galimybės derinti darbotvarkes, darbus, tikrai svarstysiu tokią galimybę (pasitraukti iš vicemero posto – DELFI), nes mano įsipareigojimas partijai yra besąlygiškas“, - aiškino jis.

Naujasis LSDP pirmininkas pripažino, kad šiuo metu, užimdamas sostinės vicemero pareigas, jis pirmiausia turi atlikti darbus, priklausančius pagal kuravimo sritis, ir prie šios veiklos derinti savo politinį grafiką.

„Jeigu darbo metu kažkur vyksta kažkokie partiniai dalykai, posėdžiai, aš juose tikrai nedalyvauju, nes aš jų tiesiog neorganizuoju darbo metu. Jie kviečiami po darbo. Tiek, kiek tai liečia Seimo frakcijos veiklą, tai esu susiderinęs: iš ryto, iki darbo, iki rytinių pasitarimų dalyvauju. Žinokite, kol kas su dideliais sunkumais dėl to nesusiduriu. Taigi tokie pasvarstymai yra kol kas perteklinis rūpestis – pamatysime pagal veiklos efektyvumą, kaip pavyksta derinti tuos dalykus“, - kalbėjo G. Paluckas.