„Tai buvo trolinimas – to, kuris dabar pasiūlė. Jie ima Vyriausybės programos dalį, plagijuoja Vyriausybės programą, iš kažkur ištraukia kažką ir bando siūlyti. To neturėtų būti – turėtume nuosekliai dirbti į ateitį, nekreipti dėmesio į „trolių“ pažadus, o kreipti dėmesį į tai, ką Vyriausybė kalba. O Vyriausybė kalba, kad minsterijos bus keliamos į Kauną ir neatsisako tų pažadų“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Už projektą, kad nuo 2019 metų šių ministerijų pagrindinės būstinės dirbtų Kaune, praėjusią savaitę po pateikimo balsavo 28 Seimo nariai – konservatoriai ir dalis liberalų, prieš buvo 21, 27 susilaikė. Projektą palaikė tik vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

Apie galimybę perkelti dvi ministerijas į Kauną kalbama valstiečių ir socialdemokratų Vyriausybės programoje, tačiau nebeužsimenama jos įgyvendinimo plane.

Vyriausybės įstatymo pataisą dėl dviejų ministerijų perkėlimo registravo du konservatoriai: Jurgis Razma ir Gintarė Skaistė. Pataisos iniciatorius J. Razma priminė, kad konservatoriai anksčiau turėjo idėjų institucijas kelti iš Vilniaus į kitus miestus, tačiau tam sutrukdė krizė.

Šiuo metu visos 14 ministerijų įsikūrusios sostinėje.