Antradienį 91 Seimo nariui balsavus „už“ ir vienam susilaikius priimta atitinkama rezoliucija. Ja prašoma Vyriausybės „pritarti Vyčio paramos fondo iniciatyvai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga pastatyti kovotojų už Lietuvos laisvę atminimo įamžinimo memorialą su Vyčio skulptūra“.

Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybė raginamos bendradarbiauti su Vyčio paramos fondu ir „operatyviai spręsti visus organizacinius klausimus, susijusius su paminklo „Per amžius kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę“ pastatymu iki 2018 metų vasario 16 dienos“.

Grupė visuomenininkų siūlo Lukiškių aikštėje pastatyti Vyčio skulptūrą, konkursą tam paskelbęs privatus Vyčio fondas tam parinko skulptoriaus Arūno Sakalausko realistinį kūrinį „Laisvės karys“, bet ši iniciatyva neturi Vilniaus miesto savivaldybės ir Kultūros ministerijos pritarimo.
Vyčio skulptūros pastatymą, kaip laisvės kovotojų atminimo įamžinimą, Lukiškių aikštėje remia daug žinomų šalies menininkų, politikų, buvusių laisvės gynėjų, visuomeninių organizacijų.

Lukiškių aikštės sutvarkymą koordinuojanti darbo grupė tuo tarpu geriausią sprendimą dėl Lukiškių aikštės tikisi rasti surengusi kūrybines menininkų dirbtuves, kuriose galės dalyvauti visi norintys menininkai, tarp jų – ir privatus Vyčio fondas.

Šiuo metu Lukiškių aikštė Vilniuje rekonstruojama. Anksčiau skelbta, kad darbus ketinama baigti iki šių metų rudens. Į rekonstrukcijos projektą paminklo statyba neįtraukta, tik numatyta palikti jam vietą.