Tai pirmas atvejis Klaipėdoje per 27 metus.

Politikė tvirtina, kad ji nemato galimybės tęsti savo veiklos, nes per tarybos posėdžius iš jos tyčiojamasi, o uostamiesčio savivaldybė, jos teigimu, tapo uždarąja akcine bendrove, kurios tikslas ne miestiečiams tarnauti, o tik pataikauti valdančiųjų politinei valiai.

„Dalyvaudama savivaldos rinkimuose tikėjau, kad galiu dirbti klaipėdiečių labui. Tačiau per dvejus darbo taryboje metus supratau, kad tol, kol Klaipėdos miestą valdys liberalai, kurių veidus politikoje matome jau du dešimtmečius, niekam iš opozicijos nepavyks nieko pakeisti. Liberalų užaugintos piktžolės šaknys, mano nuomone, yra apraizgiusios visą Klaipėdos miestą. Savivaldybėje ir jos valdomose įmonėse bei įstaigose karaliauja nepotizmas, savų protegavimas ir pan. Pati savivaldybė yra tapusi uždarąja akcine bendrove, kurios vienintelis tikslas yra valdančiųjų politinės valios įgyvendinimas, nepaisant gyventojų interesų ir net veikiant prieš gyventojų interesus“, - vos tramdydama ašaras iš tribūnos kalbėjo politikė.

Pasak L. Girskienės, kiekvienas tarybos posėdis iš jos reikalauja daugybės jėgų. Nes per juos nuolat yra tyčiojamasi iš opozicijos atstovų ne tik dėl jų nuomonės, bet ir dėl asmeninių savybių.

„Nuolat yra žeminama kitokią nuomonę turinčių tarybos narių garbė ir orumas, menkinama jų reputacija visuomenės akyse net ir pasitelkus spaudą, kuriai yra „atriekiamas“ nemenkas kąsnis biudžeto lėšų informacijai viešinti. Per dvejus metus nemačiau jokio produktyvaus darbo, todėl nematydama jokios realios galimybės įgyvendinti man, kaip vietos savivaldos tarybos narei nustatytas pareigas, pareiškiu, kad nuo šių metų gegužės 1 d. atsisakau man suteikto tarybos nario mandato“, - baigė savo kalbą L. Girskienė.

Posėdžiui pirmininkavęs savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas nesusilaikė nereplikavęs, esą šia „linksma gaida“ baigiami pasisakymai.

L. Girskienė tvirtino, kad pasitraukti iš politikos norėjo dar prieš pusantrų metų, 2015 m. gruodžio mėnesį, kai jos bendražygei Nikai Puteikienei skaitant pranešimą mero pavaduotojas Artūras Šulcas demonstratyviai užsikniaubė ant stalo ir vaizdavo miegantį.

Pats A. Šulcas teisinosi, esą toks jo poelgis buvo reakciją į Nikos Puteikienės kalbą. „Jos balsas toks isteriškas, kad kai jo klausau ilgesnį laiką – pradedu snausti. Matyt, aš jai turiu alergiją. Į posėdį atėjau pailsėjęs, nebuvau pervargęs, tiesiog negaliu ilgai klausytis Puteikienės kalbų. Tai buvo mano pasirinkta protesto forma“, – aiškino politikas.

„Jie visais būdais iš mūsų tyčiojasi. Tiek per posėdžius, tiek per užsakomuosius straipsnius miesto laikraščiuose. Mes neturime galimybės jiems atsikirsti“, - savo poelgio motyvus vardijo L. Girskienė.

Ilgamečio Klaipėdos miesto savivaldybės mero Rimanto Taraškevičiaus teigimu, tai pirmas atvejis uostamiestyje, kai mandato atsisakyta savo noru: „Į Tarybą mane išrenka nuo pat 1990-ųjų. Iki šiol nebuvo atvejo, kad kas nors šios šiltos vietos atsisakytų savo noru. Tai vieni į Seimą, į Europarlamentą išvažiuoja, gauna darbą savivaldybės administracijoje. Tačiau L. Girskienė – pirmoji. Išgarsėsime „ant visos Lietuvos“, - šmaikštavo R. Taraškevičius.

Tolesnis rinkimų komiteto „Puteikis plius“ sąrašo narys, galintis pakeisti L. Girskienę, Dainius Špučys, savo anketoje nurodęs esąs žemaičių tautybės.