Gimnazistai mokomi, kad beveik visi serijiniai žudikai buvo gėjai: „Nustatyta, kad beveik visi serijiniai žudikai, kurie savo aukas nužudė ir vėliau suvalgė jų kūno dalis, buvo gėjai“. Čia pat priduriama, kad iki 40 proc. prievartos prieš nepilnamečius atvejų yra susiję su homoseksualumu.

Nežinia, kas dedasi mokytojos galvoje, tačiau gimnazistams pasakojama ir apie sadomazochizmą bei kitus seksualinius reiškinius. Pavyzdžiui, aiškinama, kad oralinio sekso metu gėjai paima sėklą į burną ir pusė jų nuryja. Taip pat nurodoma, kad apie 90 proc. gėjų užsiima fistingu: santykiauja į išangę, kiša ranką arba kokį nors daiktą, maišo sėklinį skystį su išmatomis.

Telšių Žemaitės gimnazijos direktorius Žydrūnas Želnys DELFI sakė, kad gilinsis į situaciją. Jo žiniomis, nuotraukos tikros, darytos dešimtokų tikybos pamokoje. „Abejonių nekyla, dabar reikia išsiaiškinti, kas ten buvo, koks kontekstas ir taip toliau“, – sakė Ž. Želnys.

Tikybos gimnazistus moko mokytoja Loreta Raudytė. Su ja gimnazijos direktorius kol kas nekalbėjo. „Iki šiol dėl jos priekaištų neturėjome – rami, santūri, išlaikyta – net keista. Yra ką aiškintis“, – pečiais gūžčiojo gimnazijos vadovas.

Mokytoja: nejau turime meluoti mokiniams?

Apie gėjus kanibalus mokanti tikybos mokytoja L. Raudytė DELFI sakė nieko pati nesugalvojusi: pamokoje tiesiog pateikusi turimą informaciją. Tokią medžiagą ji rado į lietuvių kalbą išverstuose dr. Paul Cameron iš Šeimos tyrimų instituto (Family Research Institute) lankstinukuose.

„Aš nesuprantu, kodėl pateikti informaciją, kuri, manau, yra patikrinta daktaro, yra blogai. Jeigu mokytojas negali pateikti faktų, kurie teikiami žiniasklaidoje...“, – stebėjosi L. Raudytė.

Mokytoja sakė pateikusi ne visą informaciją – tik tuos faktus, kurie ją sukrėtė. Ji neprisiminė, kur minėtus lankstinukus gavo – greičiausiai kokiam nors seminare.

„Jūs irgi pasidomėkite tiesa, kuri, nemanau, kad yra melas. Jeigu daktarai skelbia tokią informaciją. Jeigu tai būtų melas, jei tai būtų paneigta, bet jei tai tiesa, nejau turime meluoti mokiniams? Mes nekurstėme nesantaikos, nesakėme, kad reikia jų nekęsti, kaip tik sakėme, kad kiekvieną žmogų reikia mylėti ir gerbti, bet jų poelgius, jeigu jie blogi, turime įvardinti“, – kalbėjo pedagogė.

Ji taip pat mokiniams sakė pridūrusi, kad tokio elgesio priežastys nėra ištirtos – tai gali būti propagandos arba sąlyčio su homoseksualiais asmenimis pasekmė, o gal tai vaikystės traumos ar prigimtis.

L. Raudytė sakė turėjusi vieną homoseksualų mokinį ir su juo puikiai sutarusi.

„Kokia tiesa, niekas nepasako, niekas nekalba, ką jie veikia, kuo jie užsiima, kaip jie vienas su kitu elgiasi. Ar mokiniai to neturi žinoti?“, – klausia beveik 20 metų mokykloje dirbanti pedagogė.

L. Raudytės teigimu, dalis mokinių į pateiktą į informaciją reagavo nuostabos šūksniais, kilo diskusija. Anksčiau lankstinunkus ji persiųsdavo per rankas, o šįmet sudėjo į skaidres. „Pirmąkart girdžiu, kad tai nusikaltimas“, – kalbėjo L. Raudytė.

Ji pridūrė nesantaikos nekurstanti: tiesiog bando krikščionišku požiūriu žiūrėti į „tuos žmones“. Taip pat mokytoja norėtų daugiau informacijos šia tema, nes su minėtais asmenimis nėra susidūrusi, nežino, kaip jie vienas su kitu elgiasi.

Panašu, kad L. Raudytė – aktyvi kovotoja su gėjais. Praėjusiais metais ji yra pasirašiusi Vilniaus forumo kreipimąsi dėl komunistinės „seksualinės revoliucijos“ prievartinio brukimo ir „Baltic Pride“ eitynių.

Praėjusių metų birželį L. Raudytė išrinkta Telšių švietimo centro tikybos mokytojų metodinio būrelio tarybos pirmininke.

A. Tapinas: Kadyrovo Čečėnija

„Čia yra nesuvokiama ne tik sveiku protu, apskritai jokiu protu nesuvokiama. Tokią mokytoją reikia per šviesmetį laikyti nuo vaikų, o nepaprastai įdomu, ką galvoja gimnazijos vadovybė ir jos steigėja, kai vaikams yra pasakojama apie „gėjus-kanibalus“.

Ir jeigu, tik pagalvokim jeigu, kuris nors vienas iš šitų dešimtokų yra homoseksualus? Jeigu tai ne skatinimas savižudybei, tada aš nežinau, kas tai yra.

Tai yra tokio masto skandalas, kad Telšiuose turi lėkti galvos ilgai ir ne viena“, – feisbuke parašė pamokos nuotrauka pasidalijęs žurnalistas Andrius Tapinas. Jis tokią situaciją sulygino su Kadyrovo Čečėnija, kur, kaip pranešama, susidorojama su homoseksualiais asmenimis.

Lietuvos parlamentarų iniciatyva Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja trečiadienį pasmerkė Čečėnijos valdžios vykdomą gėjų persekiojimą ir paragino atlikti tyrimą. Rezoliucijos tekstą Strasbūre veikiančiai organizacijai pateikė Seimo nariai Emanuelis Zingeris ir Kęstutis Masiulis.

„Pastarieji pranešimai apie gausius LGBT bendruomenės narių grobimus, slaptą įkalinimą, kankinimus ir žudymus be teismo Čečėnijoje yra naujas iššūkis Europos Tarybai; valstybės organizuotas tam tikros grupės masinis persekiojimas dėl lytinės orientacijos kelia didžiulį susirūpinimą, kad Europos Tarybos narėje vyksta masiniai žiaurumai. Tai skatina Europos Tarybą skubiai imtis veiksmų ir priimti rezoliuciją, kuria nurodoma atlikti specialų tyrimą šiuo klausimu“ - rašoma rezoliucijoje.

A. Armonaitė: neįtikėtina

„Telšių Žemaitės gimnazijos tikybos mokytojos pateikiama medžiaga iš tiesų neturi nieko bendro nei su tikyba, nei su doriniu ugdymu, nei apskritai su švietimu. Mokiniams brukami elementariai išgalvoti faktai, neabejotinai būdingi sovietinių laikų švietimo sistemai, grįstai melu, netikrais faktais ir priešiškumu kitokiam. Tai apskritai kuria baimės ir nepasitikėjimo atmosferą, ką jau kalbėti apie emocinį vaikų saugumą. Neįtikėtina, kad tokios pamokos egzistuoja 2017-ųjų Europos Sąjungos valstybėje“, – situaciją DELFI komentavo Seimo narė liberalė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė
A. Armonaitės teigimu, tai, kas vyksta po mokyklos stogu, pirmiausiai yra mokyklos vadovo reikalas. Seimo narė tikisi, kad mokyklos vadovas sureaguos ryžtingai.

A. Armonaitės teigimu, Telšių savivaldybė taip pat gali ir turi pradėti tyrimą. Jos nuomone, visa tai turi vykti su dideliu Švietimo ir mokslo ministerijos dėmesiu. „Aš taip pat tikiuosi ministerijos lyderystės tiek atliekant esamų ugdymo programų turinio peržiūrą, tiek atnaujinimą, kuriam jau seniai atėjo laikas“, – kalbėjo parlamentarė.