„Akivaizdžiai pagerėjo, mes gi susitikome. Aišku, yra dalykų, kuriuos reikėtų aptarti. Tai nėra jokie ultimatumai, jokie radikalūs reikalavimai, bet tą lygiateisiškumo jausmą sėdint prie sprendimo priėmimo stalo mes norėtume pajusti. Tą geranoriškumą, pradžią šiandien aš jau matau, bet kalbant apie kai kuriuos prioritetus, mes su frakcija norėtume išryškinti galiojančioje patvirtintoje Vyriausybės programoje ir priemonių plane“, - po posėdžio žurnalistams sakė G. Paluckas.

Jo vertinimu, toks dviejų frakcijų susitikimų formatas yra labai geras, nes jis „leidžia išsiaiškinti tiek įvairias trintis, tiek nuostatas ir įvairius organizacinius nesklandumus“.

„Toks formatas yra labai konstruktyvus ir reikalingas“, - sakė išrinktasis Socialdemokratų partijos pirmininkas G. Paluckas.

Kaip ELTA rašė, prieš šį susitikimą jis teigė ateinantis atvira širdimi ir tikintis, kad pastarųjų dienų pasitaikę nesklandumai bus išspręsti.

„Ateinu atvira širdimi į susitikimą, kurio, tikiuosi, jau pageidauja koalicijos partneriai. Manau, kad šiandien mes išspręsime visus nesklandumus, visas emocijas padėsime į šalį ir pradėsime dirbti taip, kaip koalicijai reikia dirbti“, - prieš posėdį žurnalistams sakė G. Paluckas.

Jis tikėjosi, kad su koalicijos partneriais pavyks išspręsti „visus tuos emocinius kažkokius susierzinimus, keistus susipriešinimus ir panašius dalykus, kurie pastarosiomis dienomis ėmė viršų“.

Pavėlavęs beveik pusvalandį, valdančiosios koalicijos posėdyje dalyvavo ir Premjeras Saulius Skvernelis.