Vis dėlto kai kurie šalies rajonai sulauks daugiau saulės spindulių nei kiti. Naktimis kai kur silpnai šals, o dienomis ypatingų pokyčių termometrų stulpeliuose kol kas nebus. Savaitgalį debesys nenorės trauktis, o ir šilta bus vidutiniškai. Kad ir kaip pavasaris šiuo metu strigtų, visgi panašu, kad jau ateinančią savaitę, prasidėjus gegužei, pagaliau sulauksime reikšmingų pokyčių.

Ketvirtadienio naktį kritulių tikimybė menka, vėjas rims. Šiauriniuose rajonuose kai kur spustels šaltukas. Dieną daug kur lynos, visgi gausesni krituliai numatomi pietryčių, rytų Lietuvoje. Na, o saulė dažniau šypsosis šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangumi plauks debesys. Nakties ir ryto metu bus apie 2–3 laipsnius šilumos. Dieną trumpai palis, oras Vilniuje šils iki 8–9, Kaune iki 10–11 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, šals iki –1 laipsnio. Įdienojus danguje sukiosis nedideli debesys, kurie šliūkštels truputį lietaus. Termometrai fiksuos 8–9 laipsnius šilumos. Pajūryje bus giedra. Nakties ir ryto valandomis temperatūra sieks 3, dieną 7 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį lietaus nenumatoma, vietomis šals. Dienos metu daugelyje rajonų nuvilnis lietus. Pūs vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniuje naktį bus apie 0–2 laipsnius šilumos. Dieną pradės lyti, oras šils iki 7–8 laipsnių. Kaune naktį debesuotumas bus mažas, termometrai fiksuos 2–3 laipsnius šilumos. Įdienojus varvės dangus, bus apie 9 laipsnius šilumos. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, spustelės – 1–0 laipsnių šaltukas. Dieną pasirodys lietaus debesys, temperatūra kils iki 10 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, bus apie 2–3, dieną apie 10 laipsnių šilumos. Numatomas debesuotumas ir nedidelis lietus.

Šeštadienį vyraus apniukęs dangus, daug kur lis. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto metu, numatomas lietus. Termometrai rodys 3–5 laipsnius šilumos. Įdienojus krituliai bus mažesni, oras šils iki 8–9 laipsnių. Šiauliuose ir pajūryje temperatūra svyruos vos apie 5 laipsnius šilumos, debesys taškysis lietumi.

Sekmadienį debesys trauktis neskubės, protarpiais tarp jų trumpai žvilgtelės saulė, vietomis palis. Pūs vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą dangų gaubs debesys, protarpiais lynos. Nakties ir ryto valandomis bus apie 5–6, dieną apie 8 laipsnius šilumos. Šiauliuose be didesnių kritulių. Pirmoje paros pusėje termometrai fiksuos 5, dieną 7 laipsnius šilumos. Prie jūros dangumi plauks debesys, galimas trumpas lietus. Bus apie 6 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje dangus ir toliau bus apniukęs, sulauksime lietaus. Vis dėlto temperatūra po truputį kils aukščiau. Naktys jau bus gerokai šiltesnės, o dienomis temperatūra svyruos tarp 8–12 laipsnių. Pagal dabartinius duomenis, savaitei baigiantis galime sulaukti ypatingai šiltos dovanos iš pavasario.