„Taip, ir epizodai po priesaikos“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Kiek tokių epizodų fiksuota nei ji, nei komisijai liudijęs Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis teigė negalintys atskleisti.

„Tikrai negaliu teikti informacijos, kai bus išvada, matysite“, – teigė A. Širinskienė.

Ji patvirtino, kad apkaltos komisija susipažino su anksčiau Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atliktu tyrimu dėl M.Basčio ryšių. Seimas yra patvirtinęs NSGK išvadas, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Rusijai dirbančiais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

„Esame susipažinę su NSGK informacija ir esame dėkingi už jų atliktą tyrimą. Tą dokumentą naudojame, kaip tam tikrą įrodymą, tačiau tikrai nekomentuosiu turinio“, – trečiadienį sakė A.Širinskienė.
Ji atsisakė atskleisti, ką apkaltos komisija dar planuoja apklausti, ar žada susipažinti su įslaptinta informacija.

„Matysite kito posėdžio darbotvarkę, kai bus paskelbta. Negaliu teikti šitos informacijos“, – tvirtino A. Širinskienė.

Apkalta M. Basčiui inicijuota dėl VSD medžiagoje aprašomų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Socialdemokratų partijos frakcijos narys M. Bastys visus kaltinimus neigia ir pabrėžia Seimo nario priesaikos nesulaužęs.