„Tas susitikimas, jis vistiek anksčiau ar vėliau įvyks, nereikia jo sureikšminti, kad tai valstybinės reikšmės susitikimas. Aš manau, kad ir šią savaitę gali būti taip“, - LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“ sakė premjeras.

S.Skvernelis sako besitikintis, kad Seime nesantis G.Paluckas „susidėlios bendravimo schemą“ su frakcija, suformuos vadovybę ir tuomet išreikš oficialią poziciją. Pasak premjero, iki šiol su socialdemokratais susitinkama dukart per savaitę koalicinėje taryboje ir bendravimas yra užtikrinamas.

Jis taip pat kritikuoja socialdemokratus, jog šie, skirdami būsimam lyderiui žemą vietą partijos sąraše Seimo rinkimuose, nebuvo toliaregiški, nes būdamas Seime G.Paluckas geriau orientuotųsi koalicijos santykiuose.

„Socdemai praleido progą Gintautą Palucką palikdami 41 numeriu partijos sąraše Seimo rinkimų. Galbūt irgi reikėjo žiūrėti į ateitį. Manau, kad šiandien bendravimas būtų visiškai kitoks, jei Gintautas Paluckas būtų Seimo narys, galiausiai, jis žinotų, kas vyksta. Nes iš jo pasisakymų, kalbant apie Vyriausybės darbotvarkę ir prioritetus, kuriuos jis įsivaizduoja, tai praktiškai visi šių metų darbai, kurie daromi ir šiemet turi būti padaryti“, - kalbėjo premjeras.

Anot premjero, pradžioje patys socialdemokratai turėtų išsiaiškinti, ko norima, ir pradėti kalbėtis „nekeliant išankstinių sąlygų, kurios neprisideda prie gero starto“.

„Manęs niekas nepapiktino, mane nustebino, kad keliamos Valstiečių ir žaliųjų sąjungai ypatingos sąlygos, kokiomis sąlygomis galima toliau kalbėtis, toliau abejojama koalicijos apskritai prasmingumu, kalbama apie tai, kad turės būti keičiama Vyriausybės programa, priemonių planas ir taip toliau. Visa tai galima kažkada ir kažkaip aptarti, bet nereikia kelti išankstinių sąlygų“, - teigė premjeras.

Jam nuostabą kėlė ir G.Palucko pateikta informacija apie būsimą susitikimą kai jis dar net nebuvo pradėtas derinti.

Antradienio rytą interviu LRT radijui S.Skvernelis pareiškė, kad artimiausiu metu neketina susitikti su G.Palucku ir paragino pastarąjį grįžti į realybę.

G.Paluckas į tai atsakė, jog supranta premjero susierzinimą, nes socialdemokratai „nebebus tokie lengvi, prieinami ir paklusnūs, savo prioritetų neturintys partneriai koalicijoje“. Jis taip pat sakė, kad susitikimas yra neišvengiamas, nes premjerą ketinama pasikviesti į koalicinį pasitarimą.

Premjerą delegavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 mandatus, jų koalicijos partneriai socialdemokratai - 19 mandatų.