Miškelyje, kur, įtariama, jis ir buvo užpultas, dega dešimtys žvakių, o paskutinį kartą atsisveikinti su panevėžiečiu jį pažinoję suka į gedulo namus.

Nužudytasis dirbo Panevėžyje

„Jis dirbo įmonėje netoliese, kuri užsiima maisto produktų, prieskonių prekyba, fasavimu. Paukščiukų viščiukų perykla dar vadinama. Baigė mokyklą, įstojo mokytis į kolegiją Vilniuje, bet padarė pertrauką, pasiėmė akademines atostogas ir išvažiavo į Angliją. Metams gal. Nežinau, kodėl grįžo, jo reikalai tai. Gal atsibodo ten tą patį daryti, čia grįžo, mokėsi, išėjo dirbti sandėlyje“, – pasakojo vaikino dėdė Kęstutis.

Kartu su vaikinu ir jo tėvais jie gyveno viename name prie pat anksčiau minėto miškelio – pastarasis matytii pro langus. Tačiau kur lemtingą jam naktį vaikinas išėjo, pasakyti Kęstutis aiškino negalintis.

„Čia dar yra daug mįslių – kas, kodėl. Skaudu labai. Ne tėvams vaikus laidoti“, – sunkiai žodžius rinko vyras.

Mėgo pasilinksminti, bet apie draugus artimiesiems nepasakodavo

Jo teigimu, nužudytasis dar turi du brolius. Jis buvo kone ramiausias iš jų, tačiau tikrai laiko neleisdavo tik namuose.

„Jis labai geras vaikas buvo, bet juk jauni žmonės... Visko būna. Na, o Jūs kaip? Juk nesėdite namuose“, – paklaustas, ar jo sūnėnas mėgo pasilinksminti, pasakojo Kęstutis.

Pašnekovo teigimu, įtariami sūnėno nužudymu asmenys jam nepažįstami. Skelbta, kad sulaikyti du 17-mečiai ir dvidešimtmetis.

„Daug buvo žvakučių, visas rajonas ėjo žvakučių degti“, – paklaustas, gal sulaukė atgailos iš jų artimųjų, kalbėjo Kęstutis.

Piktinasi menkinamu rajono vardu

Piktinosi vyras tuo, kad Rožynas šiuo metu žiniasklaidoje aprašomas tamsiausiomis spalvomis – miesto pabaiga, gyvenamųjų namų nėra, neįrengtos vaizdo kameros, niekas nieko nematė.

„Nei užkampis čia, nei nieko. Normalus rajonas“, – aiškino Kęstutis.

Paklaustas, ar čia daug jaunimo, vyras tikino, kad situacija – kaip ir visur.

„Yra jaunimo sočiai. Pirmadienio vakarą į šarvojimo salę kiek atėjo“, – mitus nuneigė Kęstutis.

Girdėjo riksmus

Savo ruožtu pro langą vietą, kur, įtariama, buvo nužudytas jaunas panevėžietis, matantis Alfonsas tikino, kad tai mėgstama jaunimo susibūrimo vieta. Automobilius jaunuoliai neretai statydavo prie jo tvoros.

„Vasarą čia visko būna. Kampe stovėjo telefono būdelė, tai, žiūrėk, langai išdaužyti, tai ant šono paguldyta. Susirenka jaunimas – ir butelių, ir šiukšlių. Kartais visą naktį duodasi. Tai mes galiausiai nusprendėme miegoti kitoje namo pusėje“, – pasakojo vyras.

Jo teigimu, tą naktį, kai buvo užmuštas jaunuolis, dėl triukšmo pabudo tik jo dukra. Ji pasakojo mačiusi 4 policijos ekipažus, 2 greitosios pagalbos automobilius.

„Sakė, girdėjo, kad iš pradžių kažkas rėkė. Turbūt tada, kai mušėsi. Prasidėjo viskas apie 1 valandą, išvažiavo visi apie 3:30 val. ryte“, – pasakojo jis.

Pagalbą, manoma, iškvietė tik pasibaigus muštynėms

Alfonsas tikino girdėjęs, kad šioje vietoje vyko muštynės 4 prieš 3. Vienas iš 3 vaikinų kompanijos rastas negyvas, kiti du esą pabėgo anksčiau.

„Girdėjau, vienas namo nubėgo, paskui pažiūrėjo, kad nieko nebėra, grįžo atgal ir rado negyvą draugą. Esą tik tada iškvietė greitąją pagalbą. Gal jei būtų iš karto paskambinęs policijai, kitaip viskas būtų susiklostę“, – svarstė pašnekovas.

Vienas įtariamųjų, 17-metis, jo teigimu, manoma, gyvena netoliese, tame pačiame Rožyno rajone.

„Jis (užmuštas jaunuolis – DELFI) ir buvo vienas iš vyresnių, kiti – tai jaunimas. Su merginomis atvažiuodavo, klykavo čia“, – pasipiktinimo neslėpė vyras.

Jo teigimu, aplinkiniuose namuose daugiausia gyvena šeimos arba senyvo amžiaus asmenys.

Miškelis – gana judri vieta

Antradienio popietę miškelyje šunį vedžiojusi panevėžietė sakė, kad tai – gana judri vieta. Vakarais esą kartais ir susirenka kas susitikti, bet, kai oras atšyla, pievoje žaidžia vaikai, laiką leidžia jaunos šeimos.

„Kartais stovi kažkas ir miškelyje, ir šalia esančioje stotelėje, bet aš pati iš darbo grįžusi 23 val. ir šunį išvedu, ir pėsčiomis esu iš miesto praėjusi – niekada nieko. Tikrai rami vieta“, – dėstė moteris.

Tiesa, aptariamą vakarą miškelyje ji nesilankė, tad ir apie incidentą girdėjo tik iš pažįstamų, skaitė laikraščiuose.

„Grupuočių čia jokių tikrai nėra. Jei gerdavo, tai ir jaunimas, ir vyresni. Nereikia čia tik „ant jaunimo“ važiuoti. Skaičiau straipsnį – vienas diedukas, kad skundžiasi, bet vardas buvo parašytas, tai žinau, kad tas pats, kuris irgi čia būna“, – sakė pašnekovė.

Turėjo skandalingą etiketę

Tuo metu kita Rožyne gyvenanti panevėžietė tikino, kad, kaip kalbama, miškelyje jaunimas susirinkdavo parūkyti „žolės“. Paklausta, gal tuomet jai tekdavo matyti čia vis užsukančių policijos pareigūnų, ji tik gūžtelėjo pečiais.

„Mes – seni žmonės, anksti miegoti einam, nematydavom“, – sakė ji.

Panevėžietės teigimu, dalis namų Rožyne – tušti, nes žmonės emigravę, jaunimas mokosi užsienyje.

„Ramu čia. Tik per televizorių girdėjau, kad seniūnė prašė vaizdo kamerų pastatyti“, – aiškino ji.

Sulaikyti 3 įtariamieji

DELFI primena, kad Policijos departamentas sekmadienį pranešė, jog apie 0.45 val. Panevėžyje, Miško gatvėje, keturių asmenų kompanija užpuolė tris jaunus vyrus ir talžė juos lazdomis. Vienas sumuštųjų – 26 m. vyras – nuo smūgių mirė vietoje.

Policijai pavyko apklausti kitus du sumuštuosius. Jie teigė, kad nė nesuvokia, kodėl tapo brutalaus nusikaltimo aukomis. Anot vaikinų, jokio konflikto nebuvo.

Pirmadienį popiet sulaikyti visi įvykyje dalyvavę asmenys – du 17-mečiai ir 20-metis panevėžiečiai. 20-metis ir vienas 17-metis teisti už vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimus, trečias įtariamasis iki šiol policijai nebuvo žinomas. Sulaikomi įtariamieji nesipriešino, nesislėpė, praneša Panevėžio policija. Šiuo metu atliekamos apklausos.