„Viena iš mūsų tinkamo pasirengimo krizės atveju dalių yra politinių sprendimų priėmimas. Šitos pratybos nukreiptos į simuliacijas pagal tam tikrus scenarijus įtraukiant politinių sprendimų priėmėjus – tai yra Vyriausybė, Seimas, Prezidentūra – tam, kad būtų stiprinami mūsų gebėjimai reaguoti į grėsmes“, – BNS pratybų išvakarėse sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.

Pratybų dalyviai scenarijų turėtų sužinoti tik prasidėjus pratyboms. Mokymuose dalyvaus krašto apsaugos, užsienio reikalų ministrai, kai kurie Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai, prezidentės, premjero patarėjai.

Pratybas padeda rengti JAV analitikos centras „Atlantic Council“. Su šia organizacija Krašto apsaugos ministerija neseniai pasirašė 97 tūkst. eurų bendradarbiavimo sutartį. Be pratybų, JAV analitikai prisidės rengdami konferencijas Vilniuje ir Vašingtone, numatomi vizitai, ekspertų publikacijos.

Mokymai, kaip dirbti karo sąlygomis, kovo mėnesį po 20 metų pertraukos buvo surengti Švedijos parlamente, juose dalyvavo kelios dešimtys politikų.