Ministro teigimu, situacija bus kruopščiai ištirta.

"Akivaizdu, kad visa tai, ką mes kalbame, susiję su civiliniu orlaiviu, ir tai tikrai jokios grėsmės niekam negalėjo sukelti. Tačiau tai visiškai nepateisina oro erdvės pažeidimo, jeigu tai įvyko", - pirmadienį teigė L. Linkevičius.

Dėl oro erdvės pažeidimo iš Lietuvos pusės Baltarusija išsikvietė ambasadorių Minske Andrių Puloką. Eltai įmonės "Oro navigacija" pateiktame atsakyme teigiama, kad pažeidimas tikrai buvo fiksuotas: balandžio 19 d. lengvasis civilinis lėktuvas P46T pakilo iš Vilniaus tarptautinio oro uosto ir turėjo skristi maršrutu Vilnius-Lavar-Kotov-Vilnius treniruotės tikslais, tačiau pilotas nukrypo nuo maršruto ir ties Lavar tašku įskrido į Baltarusijos oro erdvę.

"Jam nedelsiant buvo nurodyta suktis ir grįžti į Lietuvos Respublikos teritoriją, kas buvo įvykdyta", - rašoma atsakyme.

Apie orlaivio skrydžio maršrutą, anot "Oro navigacijos", buvo informuotas Baltarusijos "Šiaurės" sektoriaus skrydžių vadovas.

Anot Minsko, orlaivis iš Lietuvos į Baltarusiją įskrido apie 13 val. 40 min. o ją paliko 13 val. 43 min., įskridęs apie 8 km į šalies teritoriją.