Suskaičiavus rezultatus visose 26-iose apylinkėse, E.Sabutis surinko 61,32 proc. balsų. Kad laimėtų jau pirmajame ture, kandidatas turėjo surinkti daugiau nei 50 proc. balsų, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 proc. į apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų.

Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 proc., išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausiai balsų, bet ne mažiau kaip penktadalį visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų. Jeigu reikiamos balsų daugumos nesurinko nei vienas kandidatas, turi būti organizuojamas antrasis rinkimų turas, numato įstatymai.

E.Sabutis rinkimuose surinko 5407 balsus, o rinkėjų sąraše buvo įrašyti 33 322 žmonės, todėl Jonavoje greičiausiai bus organizuojamas antrasis rinkimų turas.

Sekmadienio balsavime antras šiuose rinkimuose liko Liberalų sąjūdžio kandidatas Remigijus Osauskas su 16,02 proc. balsų, trečias - „valstiečių“ kandidatas Bronislovas Liutkus su 8,65 proc. balsų.

Rinkimų aktyvumas Jonavoje siekė 26,73 proc. Rinkimai čia vyko, pernai buvusiam merui socialdemokratui Mindaugui Sinkevičiui tapus ūkio ministru.

Sekmadienį taip pat vyko Seimo nario rinkimai Anykščių - Panevėžio vienmandatėje apygardoje ir Šakių mero rinkimai.